Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των εργαζόμενων στο Δημόσιο

Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των εργαζόμενων στο Δημόσιο
Στόχος να μπει τέλος στο «άριστα»

Σημαντικές αλλαγές εκτιμάται ότι θα επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να δοθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, επιδιώκει να βάλει τέλος στο φαινόμενο του να βαθμολογείται σχεδόν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων με «άριστα».
Όπως αναφέρεται, βάσει των νέων ρυθμίσεων μόλις το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να συγκεντρώνει τη μέγιστη βαθμολογία.
Οι αξιολογητές εκτός από τις επιδόσεις και την επίτευξη των στόχων που θα λαμβάνουν υπόψη στην αξιολόγησή τους, ως κριτήριο, θα λαμβάνουν και το πόσοι μπορούν να αριστεύουν σε κάθε φορέα.
Ουσιαστικά μέσω των νέων ρυθμίσεων θα υπάρξουν συγκεκριμένες ποσοστώσεις για τις αντίστοιχες κλίμακες βαθμολόγησης, στις οποίες και θα τοποθετούνται οι υπάλληλοι κατόπιν της αξιολόγησής τους.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι καθοριστική το επόμενο διάστημα, με τους υπαλλήλους που θα εμφανίζουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στις εκθέσεις να έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας/ κινητικότητας ή ακόμη και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης