Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣΔΟΕ - Μέσα στον Ιανουάριο τα αποτελέσματα 155 ελέγχων από τη λίστα Λαγκάρντ

tags :
ΣΔΟΕ - Μέσα στον Ιανουάριο τα αποτελέσματα 155 ελέγχων από τη λίστα Λαγκάρντ
Καταγγελίες για έλλειψη βούλησης διενέργειας ελέγχων από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εντός του μήνα εκτιμά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα από τους ελέγχους σε 155 περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ εκ των 1.700 συνολικά και ενώ έχουν δοθεί εντολές για 266 ελέγχους.
Παράλληλα, ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι από τα 1.700 ονόματα, τα 919 δεν εμφανίζουν υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους, ενώ οι καταθέσεις άλλων φαίνεται να καλύπτονται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Πάντως, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, το Δημόσιο δεν θα πρέπει να αναμένει άμεση εισροή χρημάτων στα ταμεία του, καθώς όπως σημείωσε «υπάρχουν άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια στη λίστα και άρα θα γίνουν προσφυγές γι’ αυτό και επιχειρούμε το πόρισμά μας να  είναι πλήρως δεμένο».
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι υπάρχει έλλειψη βούλησης για τη διενέργεια ελέγχων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Επί 15 μήνες και 10 μέρες από τότε που πήρατε τη λίστα δεν έχετε πραγματοποιήσει ελέγχους παρά μόνο σε 3 ανθρώπους», προσθέτοντας ότι «είναι απαράδεκτο, αδιανόητο, υποδηλώνει έλλειψη βουλήσεως να ελέγξετε».
Ο κ. Στασινόπουλος απέδωσε τις καθυστερήσεις στο γεγονός ότι το καλοκαίρι τα στελέχη του συμμετείχαν σε μηνιαίο σεμινάριο, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο έλεγχος μετά το καλοκαίρι, ενώ έπρεπε να ασχοληθεί και με την απόδοση του ΦΠΑ. «Εκτός αυτών το ΣΔΟΕ καλείται να αντιμετωπίσει και την επικαιρότητα. Ξαφνικά σκάνε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά θέματα. Κληθήκαμε να ελέγξουμε πολιτικό κόμμα, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης