Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις κατά του ν/σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προαναγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Κινητοποιήσεις κατά του ν/σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προαναγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
«Βάζει ταφόπλακα στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και προσβάλλει κάθε αξία δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής προστασίας», τονίζει
Σε κινητοποιήσεις προτίθεται να καλέσει όλους τους ιατρούς της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στο πλαίσιο των δράσεων που αναμένεται να προωθήσει προκειμένου να ακυρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Μετά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ζητεί από την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να μην προωθήσουν καν το νομοσχέδιο στη Βουλή, καθώς όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «όχι μόνο βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και με το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προσβάλλει κάθε αξία δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής προστασίας».
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το νομοσχέδιο «είναι πρόχειρο, ατελές, αίολο, αλλά και ασαφέστατο, μεταθέτοντας τη δόμησή του με υπουργικές αποφάσεις του μέλλοντος. Διαφαίνεται ο σκοπός του για την απόλυση των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει, αλλά και τη διάλυση των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ».
Ζητά μάλιστα από τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην προώθηση ενός Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται «στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και στην ευπρεπή λειτουργία και τα εργασιακά δικαιώματα των ιατρών και των άλλων εργαζομένων του χώρου της υγείας».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «τα όποια Αστικά Κέντρα αναφέρονται, τα οποία θα συγκροτηθούν στο μέλλον, αποτελούν προκάλυμμα, ώστε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν την αποδόμηση και να δημιουργήσουν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες ό,τι απέμεινε στην τσέπη του κάθε πολίτη, προκειμένου να πάρει την ιατρική του εξέταση και το φάρμακό του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης