Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποζημίωση 10.000 ευρώ στη Μονή Βατοπαιδίου καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος, Κ. Βαξεβάνης

Αποζημίωση 10.000 ευρώ στη Μονή Βατοπαιδίου καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος,  Κ. Βαξεβάνης
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Μονής για απαγόρευση αναφοράς στο μέλλον από τον δημοσιογράφο σε θέματα που την αφορούν
Το ποσό των 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπως αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο, κρίνοντας συκοφαντική και προσβλητική σειρά δημοσιευμάτων του.
Η υπόθεση αφορά αγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του ηγούμενού της, γέροντα Εφραίμ, κατά του Κώστα Βαξεβάνη για δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, με αφορμή την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου και της Μόνης.
Το δικαστήριο δικαιώνει εν μέρει τη Μονή, επιδικάζοντας ποσό 10.000 ευρώ, αντί των 15.000 που ζητούσε από τον δημοσιογράφο.
Δεν κάνει, ωστόσο, δεκτό το αίτημα της Μονής για απαγόρευση αναφοράς στο μέλλον από τον δημοσιογράφο σε θέματα που την αφορούν.
Οι δικαστές αναφέρονται κυρίως σε δημοσίευμα στο περιοδικό Επίκαιρα το 2010, που αποτελούσε αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του δημοσιογράφου, με τίτλο «Βατοπαίδι-Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία» και υπότιτλο «Ράσα με σπέρμα, αίμα και πολιτική από τις προφητείες και τις ενοράσεις έως την επιχειρηματική διορατικότητα».
Κατά τους δικαστές το επίμαχο άρθρο «αποτελεί αξιολογική κρίση του εναγομένου, εμπεριέχουσα οξεία κριτική, η οποία όμως υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο», καθώς χρησιμοποίησε φράσεις όπως «οι μοναχοί μπέρδεψαν το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης