Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκλεισε ο ΧΥΤΑ Φυλής για να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος

Έκλεισε ο ΧΥΤΑ Φυλής για να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος
Είχαν εισέλθει στον χώρο ομάδες ατόμων, ακόμη και μικρά παιδιά
Έκλεισε σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος, καθώς είχαν εισέλθει στον χώρο ομάδες ατόμων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας για την ασφαλή και απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών της υγειονομικής ταφής, προστατεύοντας τον χώρο από τις ομάδες ατόμων που καθημερινά εισβάλλουν σε αυτόν.
Εν τω μεταξύ, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) συνεχίζει εντατικούς ελέγχους στα εισερχόμενα φορτία στον ΧΥΤΑ Φυλής, τα οποία προέρχονται από νοσοκομειακές μονάδες, προκειμένου να διαχωρίζονται τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα από τα οικιακά απορρίμματα.
Τα δημοτικά και ιδιωτικά οχήματα μεταφοράς απορρίπτουν το περιεχόμενό τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μία εβδομάδα μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Υγείας, αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
Πάντως, οι ποσότητες των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων που είναι αναμεμειγμένες με αστικού τύπου απόβλητα βαίνουν μειούμενες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης