Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στη «Φωκάς» στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στη «Φωκάς» στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης
Διεκδικούν έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 1.000 ευρώ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της εταιρείας «Φωκάς» έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 8 μήνες και χωρίς να μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας, αφού δεν έχουν απολυθεί παρότι τα καταστήματα έχουν κλείσει, διεκδικούν εφάπαξ ενίσχυση 1.000 ευρώ για να μπορέσουν να επιβιώσουν, επισημαίνει με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εργαζόμενη Σταυρούλα Σόντζου.
Όπως σημειώνει η κ. Σόντζου, τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και ο ΟΑΕΔ έχουν καταρχήν κρίνει εύλογο το αίτημα χορήγησης της εφάπαξ ενίσχυσης των 1.000 ευρώ στους 493 εργαζομένους, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή καθώς όπως διεμήνυσε ο ΟΑΕΔ στο υπουργείο, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια.
Σήμερα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων βρέθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για να ζητήσει από τον υπουργό να ασκήσει πιέσεις προς το υπουργείο Εργασίας «ώστε να ληφθεί απόφαση σε σχέση με το από ποιο πρόγραμμα θα μπορούσαν να αντληθούν τα απαιτούμενα κονδύλια», ανέφερε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.
Ωστόσο, ο υπουργός απουσίαζε την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας, οπότε αυτή θα επαναληφθεί το πρωί της Δευτέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης