Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθησαν απεργοί της Παπουτσάνης

Συνελήφθησαν απεργοί της Παπουτσάνης
Βρίσκονταν στην είσοδο του εργοστασίου για περιφρούρηση της απεργίας
Στη σύλληψη οκτώ απεργών της εταιρείας Παπουτσάνης, καθώς και συνδικαλιστών προχώρησε η αστυνομία στη Ριτσώνα Χαλκίδας.
Οι συλλήψεις έγιναν στην είσοδο του εργοστασίου, στην οποία βρίσκονταν οι εργαζόμενοι για την περιφρούρηση της απεργίας.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην Παπουτσάνης απεργούν ζητώντας την ανάκληση απόλυσης έξι συναδέλφων τους.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ απαιτεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των μηνύσεων που έχει καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας ότι «από κοινού σε μια επίδειξη αυταρχισμού, χρησιμοποίησαν τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων».
«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση, αφού κατήργησε κάθε εργασιακό δικαίωμα, χρησιμοποιεί τα όργανα της τάξης για να ικανοποιήσει τη βουλιμία ορισμένων εργοδοτών», επισημαίνεται.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΚΚΕ, το οποίο επισημαίνει: «Παραμονές Χριστουγέννων επέλεξε η εργοδοσία του Παπουτσάνη να επιτεθεί εναντίον εργατών που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους στο εργοστάσιο».
«Με τη λογική "νόμος και τάξη"η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις συνδικαλιστών, που συμπαρίστανται στον αγώνα των εργατών, ανάμεσά τους και ενός απολυμένου», αναφέρεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης