Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων

Έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων
Στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής θα οδηγηθούν σε πρώτη φάση
Το πρόβλημα που έχει προκύψει στη διαλογή των αποβλήτων αναμένεται να αντιμετωπιστεί σε πρώτο χρόνο στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, για να ξεχωρίζουν τα ιατρικά απόβλητα, που θα πηγαίνουν στον αποτεφρωτήρα, από τα αστικά απόβλητα που θα πηγαίνουν για ταφή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.
Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Υγείας και συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας σχεδίου δράσης εκτάκτου ανάγκης για το ζήτημα για τη διαχείριση  των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις. «Είχαμε επικοινωνία και με την Εισαγγελία. Πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες και να μην εμπλέκονται οι οδηγοί, χωρίς να φταίνε, σε όλη αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε.
Με αυτό τον τρόπο παύουν οι διώξεις εις βάρος των οδηγών απορριματοφόρων για τη μεταφορά νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Το πρόβλημα με τη συσσώρευση των νοσοκομειακών αποβλήτων στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, δημιουργήθηκε επειδή τα δημόσια νοσοκομεία οφείλουν τουλάχιστον 4,5 εκ.ευρώ στις εταιρείες διαχείρισης των αποβλήτων.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μετά το τέλος της σύσκεψης, ότι τα χρέη προς τις εταιρείες αποτέφρωσης θα εξοφληθούν με τη διαδικασία των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης