Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συστάσεις από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης λόγω αιθαλομίχλης

Συστάσεις από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης λόγω αιθαλομίχλης
Οι μέσες ημερήσιες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούσαν τα επιτρεπόμενα όρια
Σε συστάσεις για τη χρήση τζακιών προχώρησε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, λόγω της αιθαλομίχλης εμφανίστηκε τις προηγούμενες μέρες στον ουρανό της πόλης.
Στις μετρήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, οι μέσες ημερήσιες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, όπως καταγράφηκαν από τον Σταθμό Λαγκαδά, καταγράφηκαν υψηλά επίπεδα ρύπανσης στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, τα οποία ήταν ανώτερα των επιτρεπόμενων ορίων κατά 39% και 75%, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτό η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης συστήνει τη χρήση των τζακιών μόνο όταν αυτό αποτελεί μοναδική εστία θέρμανσης, την αποφυγή καύσης μη εγκεκριμένων υλικών, την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως από άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, κ.λπ.), αλλά και τον περιορισμό της χρήσης Ι.Χ. οχημάτων.
Όπως δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, «τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια αυξήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να κάνουμε λόγο για υψηλό βαθμό επικινδυνότητας». Επισήμανε ακόμη ότι οι μετρήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυξημένο ποσοστό ρύπανσης και από άλλο σταθμό, τότε η Αντιπεριφέρεια θα προβεί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης