Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τη Δευτέρα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

tags :
Τη Δευτέρα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ
Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών
Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, θα καταβάλει ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα, ήτοι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, σε 655.833 δικαιούχους. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί, ανέρχεται σε περίπου 185 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν λάβει ήδη τις τρεις δόσεις, στους οποίους θα τους καταβληθεί και η τέταρτη δόση, εκείνοι στους οποίους δεν είχε καταβληθεί καμία δόση και οι οποίοι θα λάβουν συνολικά και τις τέσσερις δόσεις, καθώς και 120.931 άτομα που έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και έχουν καταχωρισθεί στο μηχανογραφικό σύστημα, στα οποία θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.
Όπως αναφέρει ο ΟΓΑ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και των υπόλοιπων διορθώσεων, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων στις πληρωμές που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.
Επίσης τη Δευτέρα θα γίνει η πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων, η οποία αφορά 1.077 δικαιούχους (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις). Η πληρωμή αυτή αφορά άτομα, οι αιτήσεις των οποίων είχαν υποβληθεί πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Το ποσό θα καταβληθεί εφ’ άπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που τους αναλογεί με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 1.253.889 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης