Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς υλοποίηση το έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου

Προς υλοποίηση το έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου
Υπεγράφη το σύμφωνο για την χρηματοδότηση του έργου



Στο δρόμο της υλοποίησης βαίνει ύστερα από δεκαετίες σχεδιασμών το έργο της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου καθώς σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Στ.Καλαφάτης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας για την χρηματοδότηση του έργου.
Το έργο, προϋπολογισμού ύψους 78,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει μια σειρά από βιοκλιματικές και κυκλοφοριακές επεμβάσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων η επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τη Λ.Αλεξάνδρας.
«Με το συνδυασμό των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούμε στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε λειτουργικά και αρχιτεκτονικά το δημόσιο χώρο της πόλης. Αναδεικνύουμε την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, αποδίδοντας την πρέπουσα αξία στα εμβληματικά διατηρητέα κτίρια και μνημεία, με την οργάνωση του δημόσιου χώρου. Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για περιβαλλοντική αναβάθμιση του κέντρου τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες. Δίνουμε ένα καλό παράδειγμα αποτελεσματικής διαχείρισης υδάτινων πόρων στις αστικές ζώνες, με συλλογή και επανάχρηση του βρόχινου νερού. Επενδύουμε σε βιοκλιματικές επεμβάσεις με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, με δενδροφυτεύσεις και χώρους πρασίνου, με συστήματα ηλιοπροστασίας, ώστε να βελτιώσουμε το μικροκλίμα της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καλαφάτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει στην ενθάρρυνση της επιστροφής της κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως είπε ο κ.Καλαφάτης, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) εντός των επόμενων εβδομάδων και συνεπώς μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός τριμήνου προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εντός διετίας.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός υποστήριξε ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και ότι η όλη ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
«Η Αθήνα έχει μια ζωή χιλιάδων ετών και πρέπει να την προστατέψουμε. Με τη σημερινή υπογραφή αυτό επιτυγχάνουμε, για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής για άλλους δρόμους και για άλλες συνοικίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σγουρός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης