Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χάθηκε το εξάμηνο για τη Νομική Σχολή της Αθήνας

tags :
Χάθηκε το εξάμηνο για τη Νομική Σχολή της Αθήνας
Κοινή απόφαση καθηγητών και διοίκησης



Την απόφαση ότι το εξάμηνο χάθηκε για τη Νομική Σχολή Αθηνών έλαβαν σήμερα το πρωί οι καθηγητές και η διοίκηση της Σχολής.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τους αποφασίστηκε ότι πρέπει να περισωθεί το κύρος της Νομικής Σχολής και ότι δεν είναι δυνατό να «βαπτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απομένει έως τον Φεβρουάριο.
Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση, αν και υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι θα χαθεί, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοιου είδους απόφαση στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας.
Η διοίκηση της Νομικής Σχολής αποφάσισε ακόμη ότι προκειμένου να μη γελοιοποιηθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα προγράμματα Erasmus (ξένων επισκεπτών φοιτητών) και θα δοθούν βαθμό σαν να μην έχει χαθεί το εξάμηνο στην περίπτωση αυτή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης