Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Πακιστανού

tags :
Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Πακιστανού
Για έγκλημα με ρατσιστικό κίνητρο κάνει λόγο η πολιτική αγωγή
Αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σεζάντ, Διονύσης Λαϊκόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της πολιτικής αγωγής, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό και ως εκ τούτου θα μπορέσουν να καταθέσουν για τη δολοφονία οι γονείς του θύματος που έρχονται σήμερα από το Πακιστάν.
Οι δυο κατηγορούμενοι, πάντως, οι οποίοι δεν δέχονται ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το θύμα, υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών με γραπτή δήλωση του καταδικάζει την πρακτική του κόμματος και επισημαίνει ότι διαφωνεί με την ιδεολογία του.
Από την άλλη πλευρά, η πολιτική αγωγή σημειώνει ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο και ζήτησε να κριθούν οι κατηγορούμενοι με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης