Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας δεν γίνεται χωρίς γιατρούς τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας
Στηρίζει, με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εισηγούνται έως τις 27 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας και του Πειραιά και τονίζει επαναλαμβάνει ότι μεταρρύθμιση Υγείας χωρίς γιατρούς δε γίνεται.
Μάλιστα ο ΙΣΑ επαναλαμβάνει τις θέσεις του για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και προτείνει να δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν είτε τη μετάβαση τους σε μοντέλο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βαθμολόγιο, είτε τη μερική και όχι αποκλειστική απασχόληση, είτε τέλος τη διατήρηση των ιατρείων τους ως ελευθεροεπαγγελματίες συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (με 300 επισκέψεις).
Όσον αφορά στη δεύτερη πρόταση της μερικής απασχόλησης σε συνδυασμό με τη διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, ο ΙΣΑ τονίζει ότι  αποτελεί την πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση, σε σχέση με την πρώτη.
Επιπλέον ο ΙΣΑ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να δοθεί η ευκαιρία στους νέους ιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
«Δεν είναι δυνατό να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, καθότι δεν τους δίδεται το δικαίωμα επιλογής, καθώς επίσης πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον ασφαλισμένο να επιλέγει τον ιατρό του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης