Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ. Ραπτόπουλος της «Εξπρές Σέρβις»- Στις 27 Δεκεμβρίου η δίκη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ. Ραπτόπουλος της «Εξπρές Σέρβις»- Στις 27 Δεκεμβρίου η δίκη
O επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 809.000 ευρώ
(upd) Ελεύθερος αφέθηκε ο 70χρονος επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας οδικής βοήθειας «Εξπρές Σέρβις» Γιάννη Ραπτόπουλου, ο οποίος είχε συλληφθεί το μεσημέρι για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 809.000 ευρώ.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί, ανέβαλε την υπόθεση για τις 27 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το χρέος αφορά ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ και το ΤΑΠΙΤ για χρονικά διαστήματα του 2011 και του 2013, ενώ έχουν προηγηθεί τρεις ξεχωριστές μηνύσεις του ΙΚΑ.
Ο επιχειρηματίας έχει συλληφθεί αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο, κατά περίπτωση, για χρέη προς το δημόσιο, για μη απόδοση ΦΠΑ και -όπως τώρα- για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις -το περασμένο καλοκαίρι- παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Ο ίδιος επικαλείται πρόσφατη δικαστική απόφαση που επιδίκασε στην εταιρεία του το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ για παραβίαση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού ανταγωνίστριας εταιρείας από τον κλάδο της οδικής βοήθειας, τονίζοντας ότι όταν αυτή εκτελεστεί προτίθεται να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Πρώτη Ενημέρωση: 15:13

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης