Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου απεργούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

tags :
Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου απεργούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
(upd) Παρά τις εκκλήσεις εκ μέρους του προέδρου του Οργανισμού να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν σε διάλογο
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική,  παρά τις εκκλήσεις που τους απηύθυνε νωρίτερα ο πρόεδρος του Οργανισμού να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν σε διάλογο. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Την Πέμπτη σημειωτέον έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση των προέδρων των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις 19 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για διάλογο, ενώ και ο κ. Σαμαράς χθες είχε ζητήσει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο.
Ενδεχομένως σήμερα ο κ. Γεωργιάδης να συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καθορίσουν την ατζέντα του διαλόγου, η οποία θα αφορά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο συστήμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Οι γιατροί σημειωτέον αντιδρούν στις πιθανές απολύσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας, όπως άλλωστε έχει πει πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, ενώ παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις εργασιακές τους σχέσεις, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πρώτη ενημέρωση 13:10, 17 Δεκεμβρίου 2013
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης