Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έλεγχοι στα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων

Έλεγχοι στα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων
Με εγκύκλιο ζητείται η διασταύρωση των δικαιολογητικών που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης
Τον πλήρη έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, μετάταξη ή μετατροπή της εργασιακής σχέσης όλων των δημοσίων υπαλλήλων ζητά με εγκύκλιό του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο ο υπουργός ζητά από τους αρμόδιους προϊσταμένους Διοικητικού - Προσωπικού να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης, σε συνεργασία με τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές.
Αν διαπιστωθεί ανακρίβεια στα στοιχεία που τους αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού (π.χ. έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις, κ.λπ.) ή αν τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού θα πρέπει να προβούν σε ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας.
Στην περίπτωση αυτή ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη.
Την εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης