Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρίσιμη ημέρα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών

tags :
Κρίσιμη ημέρα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ελεύθερη η πρόσβαση όσων διοικητικών υπαλλήλων επιθυμούν να εργαστούν


Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς αν και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν κηρύξει δύο νέες 24ωρες απεργίες, έχουν ανακοινώσει πως η πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο θα είναι απολύτως ελεύθερη για τους συναδέλφους τους που θα θελήσουν να εργαστούν, καθώς και για διδάσκοντες και φοιτητές.
Σημειώνεται πως η Σύγκλητος έχει ορίσει τη σημερινή ημέρα ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στο Ίδρυμα.
Σε ανοικτή επιστολή της προς τον πρύτανη, τη Σύγκλητο και τους προέδρους Τμημάτων του ΕΚΠΑ, η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του Πανεπιστημίου προειδοποιεί ότι η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω απεργίας, χωρίς επαρκές προσωπικό, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή εξέλιξη του εξαμήνου και τονίζει ότι την ευθύνη έχουν αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, η Διοίκηση και όσοι καλούν φοιτητές να εισέλθουν στους χώρους του ΕΚΠΑ, χωρίς να έχει ομαλοποιηθεί η τεταμένη κατάσταση.
Η απεργιακή επιτροπή καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα να συστρατευθεί με τους αγώνες των εργαζομένων και να διεκδικήσουν όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία και τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν ξεκινήσει ήδη μαθήματα στις σχολές Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ υπό κατάληψη τελεί η Νομική, που όμως αναμένεται να λήξει σήμερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης