Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την ΠΝΟ σε πλοία

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την ΠΝΟ σε πλοία
Στόχος, να διαπιστώσει αν οφείλονται δεδουλευμένα
Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με στόχο να διαπιστώσει αν οφείλονται δεδουλευμένα στα πληρώματα.
Στελέχη της Ομοσπονδίας σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνουν ότι τις περισσότερες φορές τα πληρώματα δεν λένε τι πραγματικά συμβαίνει, υπό τον φόβο της απόλυσης.
Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΝΟ, πλέον, με το νέο νομικό καθεστώς δεν μπορεί να υπάξει αυτώφορη διαδικασία για τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας αν ένας ναυτικός δεν καταγγείλει την ίδια μέρα ότι δεν του έχει καταβληθεί το δώρο την ημέρα που ορίζει ο νόμος. Προκειμένου να διεκδικήσει το δώρο ή τα δεδουλευμένα του θα πρέπει ο ναυτικός να υποβάλει αγωγή και να ακολουθήσει τη δικαστική οδό.
Πρόσφατα, άλλωστε, οι 55 ναυτικοί του πλοίου «Πηνελόπη» στη Ραφήνα μπήκαν σε καθεστώς προστασίας βάσει του νόμου περί εγκατάλειψης πληρώματος. Επίσης, η ΠΝΟ έχει προειδοποιήσει με συνδικαλιστική παρέμβαση στον καταπέλτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτέας», αν δεν προχωρήσει στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στο πλήρωμα, ενώ έχει ζητήσει και την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας. Ακόμη έχει ζητήσει από το υπουργείο να τεθούν υπό καθεστώς προστασίας και οι ναυτικοί του πλοίου «Θησέας». Όπως καταγγέλλεται η εταιρεία οφείλει δεδουλευμένα στο πλήρωμα από τις 13 Νοεμβρίου, ενώ από τις 18 του ιδίου μήνα έχει διακοπή η τροφοδοσία και η παροχή πετρελαίου στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται στη ράδα του λιμανιού της Ελευσίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης