Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε διάλογο καλεί τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο Α. Γεωργιάδης

Σε διάλογο καλεί τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο Α. Γεωργιάδης
Θέλει να δημιουργήσει ιατρούς παρίες αντιτείνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας
Σε διάλογο κάλεσε εκ νέου τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αν δεν σταματήσουν την απεργία και δεν προσέλθουν σε διάλογο «θα αποφασίσουμε μόνοι μας».
Ερωτηθείς για τους ιατρούς που θα επιλέξουν να μεταφερθούν στο ΕΣΥ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι όσοι διαθέτουν ιδωτικό ιατρείο θα πρέπει να το κλείσουν και πρόσθεσε ότι θα τους δοθεί χρονικό περιθώριο προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Όσον αφορά με τι μισθό θα προσληφθούν στο ΕΣΥ ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι αυτό θα οριστεί με βάση την προϋπηρεσία τους και απέκλεισε να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους να τους δοθούν βαθμοί διευθυντή.
Αναφερόμενος στα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας και τη στελέχωσή τους επισήμανε ότι εκτός από τους παθολόγους, θα υπάρχουν καρδιολόγοι και παιδίατροι. Όσον αφορά τις άλλες ειδικότητες, αυτό θα εξεταστεί με βάση τις αποχωρήσεις που θα δηλωθούν.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι από τη μεταρρύθμιση θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 8.500 άτομα και επιπλέον 1.200 από νοσοκομεία της επαρχίας, ενώ τόνισε ότι το σύνολο του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ.

Δ. Βαρνάβας: Γιατρούς παρίες θέλει να δημιουργήσει ο υπουργός

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταλογίζοντάς του ότι θέλει «την εδώ και τώρα βίαιη διάλυση, ώστε να δώσει στην τρόικα 10.000 διαθεσιμότητες και να εισπράξει τα εύσημα».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόθεση του υπουργού να μεταφέρει τους ιατρούς του ΕΟΠΠΥ στο ΕΣΥ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καλύπτουν τα τεράστια κενά μετακινώντας ως "ζώντα ζώα" γιατρούς και εργαζόμενους, έχουν κλειστές τις μισές χειρουργικές αίθουσες καθώς και 200 κλίνες ΜΕΘ και τώρα ετοιμάζονται να διαλύσουν τον ΕΟΠΥΥ και να μεταφέρουν τους γιατρούς στο ΕΣΥ ισχυριζόμενοι πως ενισχύουν τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».
Όσον αφορά το μισθολογικό καθεστώς των ιατρών που θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, ο κ. Βαρνάβας επισήμανε ότι αφήνεται «να αιωρείται εάν θα είναι ισότιμοι εργασιακά και μισθολογικά με τους ήδη υπηρετούντες, αφού πιθανόν δεν θα υποστούν κρίση και αξιολόγηση, αλλά αυτόματη μεταφορά και ένταξη σε κάποια νέα βαθμίδα που θα δημιουργήσει επί τούτου». «Θέλει δηλαδή να δημιουργήσει ακόμη μία υποκατηγορία με γιατρούς παρίες, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πλήρη διάλυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης». Πρόσθεσε δε ότι το ΕΣΥ έχει ανάγκη πρόσληψης νέων γιατρών στην εισαγωγική βαθμίδα και όχι να μεταφερθούν γιατροί από την πρωτοβάθμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης