Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το Λιμενικό διαψεύδει τουρκικά δημοσιεύματα για κακομεταχείριση μεταναστών

Το Λιμενικό διαψεύδει τουρκικά δημοσιεύματα για κακομεταχείριση μεταναστών
Tέτοιου είδους δημοσιεύματα στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος του Λιμενικού Σώματος και να επιδεινώσουν τις άριστες σχέσεις με τις ομόλογες αρχές της γείτονος Τουρκίας, επισημαίνεται
Ψευδή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το λιμενικό, «αφού συνέλαβε ορισμένους λαθρομετανάστες, τους έβαλε χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα σε απόσταση 150 μέτρων από την ξηρά».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τέτοιου είδους δημοσιεύματα στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος του, «να κάμψουν το ηθικό του προσωπικού του, να επιδεινώσουν τις άριστες σχέσεις με τις ομόλογες αρχές της γείτονος Τουρκίας και, εν τέλει να υπονομεύσουν τον ρόλο της Ελλάδας ως "Ακρίτα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αποστολή του Λιμενικού είναι «η επιβολή του νόμου στους χώρους ευθύνης του, η άγρυπνη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου και η διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής και η διάσωση κινδυνευόντων ανθρώπων στη θαλάσσα».
«Στους συντάκτες παρόμοιων δημοσιευμάτων αντιτείνουμε την πρόσφατη έκθεση κλιμακίου αξιολογητών Schengen και δηλώσεις σειράς ευρωπαϊκών αξιωματούχων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν εξάρει την άψογη επίδοση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο δύσκολο έργο της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ειδικά στο πλαίσιο της επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ανατολικό Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης