Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά πυρκαγιάς σε σπίτια χωρίς ρεύμα

Διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά πυρκαγιάς σε σπίτια χωρίς ρεύμα
Μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος μελετά η κυβέρνηση


Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθούν τα φαινόμενα πυρκαγιάς σε σπίτια, στα οποία έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ύστερα από την τραγική κατάληξη με το θάνατο μιας 13χρονης σερβικής καταγωγής σε πολυκατοικία στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, την περίπτωση στον Εύοσμο, όπου μια γιαγιά και το 5χρονο εγγονάκι της διεσώθησαν την τελευταία στιγμή από τους πυροσβέστες, νέο περιστατικό καταγράφηκε το απόγευμα στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στην Κ.Τούμπα και μέσα σε 40 λεπτά ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα κάηκαν ολοσχερώς.
Η ένοικος του σπιτιού, μια 50χρονη γυναίκα άναψε ένα κερί για φωτισμό καθώς της έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η γυναίκα, η οποία λαμβάνει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες, κατάφερε να βγει έγκαιρα από το διαμέρισμα και να καλέσει σε βοήθεια.
Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα πυρκαγιάς σε κατοικία με κομμένο ρεύμα στη Θεσσαλονίκη.
Πολίτες και μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Κορδελιό.
Σημειώνεται πως το θέμα των νοικοκυριών, στα οποία έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα απασχόλησε την χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, κατά την οποία αποφασίστηκε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Για αυτό το λόγο αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Μανιάτη, με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και εκπροσώπους της ΔΕΗ, προκειμένου να διευκρινιστούν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης