Κοινωνία

Τσαυτάρης (υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης): Ανοίγουν ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή από την επέκταση ζωής του γάλατος

Τσαυτάρης (υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης): Ανοίγουν ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή από την επέκταση ζωής του γάλατος
Στις πέντε ημέρες η «φρεσκάδα» του ελληνικού γάλατος


Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο επέκτασης της διατηρησιμότητας του γάλατος (από τις πέντε στις επτά ημέρες προκειμένου να μειωθεί η τιμή του) δηλώνει ο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Μιλώντας χθες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο κ.Τσαυτάρης τόνισε ότι «αν πούμε ότι εμείς θα επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής στις εννέα ημέρες, μπορεί να έχουμε περισσότερα ζητήματα διασφάλισης της υγείας του καταναλωτή και να προκληθούν προβλήματα».
«Την άποψή μου τη λέω δημόσια με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Στην Ελλάδα η φρεσκότητα υπολογίστηκε σε πέντε ημέρες, ενώ σε βορειότερες χώρες, όπως στην Ολλανδία ή τη Φινλανδία, φτάνει στις επτά ημέρες διότι επικρατούν συγκεκριμένες συνθήκες παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ως προς το ενδεχόμενο καθιέρωσης συστήματος πολλαπλών ημερών φρέσκου γάλακτος με ειδική σήμανση «μίας ημέρας», «δύο ημερών» κ.λπ., ο κ.Τσαυτάρης υποστήριξε ότι «η φρεσκάδα δεν μπορεί να ορίζεται με επίθετα διότι είναι ποιοτικός δείκτης», επισημαίνοντας πως «όταν ορίζεις μια έννοια με επίθετα θα πρέπει να υπάρχει η έννοια των βαθμών, φρέσκο, φρεσκότερο, φρεσκότατο».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης