Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπέζας (υφ.Υγείας): Δεν μπορεί να παίζει κανείς με το δημόσιο σύστημα υγείας - Πιέσεις στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Μπέζας (υφ.Υγείας): Δεν μπορεί να παίζει κανείς με το δημόσιο σύστημα υγείας - Πιέσεις στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Το υπ.Υγείας διακόπτει τις συμβάσεις με όσους δέχονται ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία

Στη διακοπή των συμβάσεων των γιατρών – υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι απεργούν και παράλληλα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία πρόκειται να προχωρήσει σήμερα το υπ.Υγείας.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Μπέζας τόνισε ότι «η απεργία πρέπει να σταματήσει» και πρόσθεσε ότι «με το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς».
Κατηγόρησε παράλληλα τη συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ότι «κατευθύνει τους γιατρούς σε λάθος δρόμους».
Πρόκειται, όπως διευκρίνισε, για περίπου 700  γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ.
Η διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.
«Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον οργανισμό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε χθες ο κ. Μπέζας και διεμήνυσε ότι «η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα προχωρήσει».
Η ανακοίνωση του κ. Μπέζα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, που έκανε λόγο για εκβιαστικό δίλημμα προς όσους γιατρούς συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.
Σημειώνεται πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης