Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκορδάς (υφ.Ανάπτυξης): Μελετάται η επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος για να πέσουν οι τιμές

Σκορδάς (υφ.Ανάπτυξης): Μελετάται η επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος για να πέσουν οι τιμές
Από τις 5 στις 7 ημέρες


Την επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος από τις 5 στις 7 ημέρες προκειμένου να μειωθούν οι τιμές εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ.Σκορδάς υποστήριξε πως οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν επιπλέον να αυτοδεσμευτούν ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα του.
Όπως είπε ο κ.Σκορδάς, η Ελλάδα κάθε χρόνο χάνει παραγωγή γάλατος λόγω της προστασίας του 5ημέρου.
«Ο επίμαχος περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκορδάς, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή η έκθεση του ΟΟΣΑ καταδεικνύει ότι το γάλα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης