Οι ρωσικές δυνάμεις με απίστευτους ελιγμούς έφθασαν μόλις 4,5 χιλιόμετρα από την πόλη φρούριο Kramatorsk που μαζί με την πόλη Slovyansk αποτελούν τις δύο τελευταίες πόλεις του Donetsk - Παραδοχή Syrskyi (Αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις ζώνες ασφαλείας παρά την βαριά άμυνα της Ουκρανίας
(upd 9) Οι εξελίξεις στο Ουκρανικό μέτωπο είναι καταιγιστικές…
Οι ρωσικές δυνάμεις με απίστευτους ελιγμούς έφθασαν μόλις 4,5 χιλιόμετρα από την πόλη φρούριο Kramatorsk που μαζί με την πόλη Slovyansk αποτελούν τις δύο τελευταίες πόλεις του Donetsk.
Μετά την απελευθέρωση των δύο αυτών πόλεων το Donbass θα έχει πέσει πλήρως στα χέρια των Ρώσων.
Ο βασικός στόχος η απελευθέρωση του Donbass θα έχει ολοκληρωθεί.
Η Ρωσία θα ανακοινώσει επίσημα την νίκη της σε 5 μήνες από σήμερα αλλά ο πόλεμος δεν θα σταματήσει…
Θα συνεχιστεί η στρατηγική της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας σε βάθων 25 με 30 χιλιομέτρων εντός του Ουκρανικού εδάφους.
Ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi, δήλωσε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα σχέδια επέκτασης της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Ουκρανία, παρά τις βαριές πολυεπίπεδες άμυνες της Ουκρανίας
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν σε επίθεση των ουκρανών στο Tabov της Ρωσίας
Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) επιτέθηκαν σε κέντρο logistics στο Kotofsk, στην περιφέρεια Tabov.
Επτά εργαζόμενοι σε νυχτερινή βάρδια σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων με εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι προκαταρκτικές αναφορές δείχνουν ότι 24 άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.
Στο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά.
Η φωτιά έχει πλέον σβήσει και οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται.
Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν μια πολυκατοικία στην περιφέρεια Zaporizhia.
Υπάρχουν θύματα, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής.
H επίθεση με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης.
Τρόμος στον αέρα - Βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν την 159η Ουκρανική Ταξιαρχία στο Kharkiv και την 4η Ταξιαρχία
Μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν προσωρινό σημείο ανάπτυξης προσωπικού της 159ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv με αεροπορικές βόμβες OFAB-250-270, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Επίσης το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τα κέντρα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών της 4ης Ταξιαρχίας Επιχειρησιακού Σκοπού της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας και της 414ης Ταξιαρχίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Με βόμβες FAB-250-270 από το σύστημα UMPK έπληξαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης προσωπικού της 159ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv»
Κατέρριψαν 405 drones της Ουκρανίας οι Ρώσοι
Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέστρεψαν 405 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων σε 12 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν σε εννέα περιοχές, καθώς και στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.
Η Ρωσία σχεδιάζει τακτικές για βελτιστοποίηση της προέλασης στην Ανατολική Ουκρανία
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας φαίνεται δεσμευμένο να βελτιστοποιήσει τις ρωσικές δυνάμεις για τη συνέχιση του πολέμου θέσης στην Ουκρανία - όχι για τους μηχανοκίνητους ελιγμούς που απαιτούνται για την επίτευξη γρήγορων, μεγάλης κλίμακας κερδών αλλά με νέες τακτικές.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας βελτίωσε την κινητικότητα των ρωσικών μονάδων εφόδου δίνοντας προτεραιότητα στην προμήθεια μικρών, μηχανοκίνητων οχημάτων όπως μοτοσικλέτες, τετράτροχα, οχήματα παντός εδάφους (ATV) και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η Ρωσία αύξησε τις παραδόσεις εφοδιασμού στο πεδίο της μάχης ενσωματώνοντας μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα (UGV) και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).
Οι ρωσικές δυνάμεις εκπαίδευσαν 8.000 ειδικούς σε UAV κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026 και ότι το Υπουργείο Άμυνας υπερδιπλασίασε τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά στρατεύματα σε σχέση με τις παραδόσεις του 2025
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα και να βελτιστοποιούν τις επιθέσεις σε μικρά, μηχανοκίνητα οχήματα έναντι θωρακισμένων μηχανοκίνητων οχημάτων όπως άρματα μάχης και συνέχισαν να παρέχουν εξοπλισμό όπως UGV για να διατηρούν δυνάμεις σε συνθήκες «ζώνης θανάτου»
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ενεργά να δίνουν προτεραιότητα σε έναν τρόπο πολέμου
Die Zeit: Η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης έχει γίνει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα για τον Zelensky
Η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου Zelensky έχει γίνει ένα «άλυτο πρόβλημα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Υποστηρίζεται ότι η απόφαση του Zelensky να απολύσει τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Fedorov, έχει εκθέσει τον εαυτό του σε επίθεση και έχει προκαλέσει «τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στην Ουκρανία εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο».
«Η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης που ο Zelensky ήθελε να πραγματοποιήσει βιαστικά λίγο πριν από τη διακοπή των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου έχει γίνει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα για αυτόν.
Ο Zelensky πιθανότατα θα δυσκολευτεί πολύ να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση.
Οι Financial Times αποκάλυψαν προηγουμένως τον λόγο της απόλυσης του Fedorov.
Υποστηρίζεται ότι ο Zelensky μπορεί να απέλυσε τον υπουργό Άμυνας λόγω των προσπαθειών του να εμποδίσει την ανάθεση επικερδών συμβάσεων δημοσίων συμβάσεων σε προνομιούχες εταιρείες.
Έξαλλοι στη Γερμανία με τον Zelensky - Σέρνεται από τη διαφθορά... πράττει το ένα πιο ολέθριο λάθος μετά το άλλο
Πυρά εκτοξεύονται εναντίον του προέδρου της Ουκρανίας από τη Γερμανία, όπου κορυφαία πολιτικά στελέχη χαρακτηρίζουν ως ολέθριο σφάλμα τις τελευταίες κινήσεις της ουκρανικής ηγεσίας στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διέπραξε ένα τεράστιο λάθος, απολύοντας τον Mikhail Fedorov από τη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας.
Την άκρως ανησυχητική αυτή εκτίμηση διατύπωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND ο πρόεδρος της επιτροπής του Bundestag για υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων, Anton Hofreiter.
Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν μάσησε τα λόγια του, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μαίνεται μια άγρια και ανελέητη μάχη για την εξουσία, γεγονός που ώθησε τον Zelensky σε αυτή την καταστροφική απόφαση... που δεν είναι η πρώτη στη σωρεία λαθών, αλλά είναι η τελευταία και καταστροφικότερη.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο Anton Hofreiter άφησε σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι ο Zelensky υπέκυψε σε παλιές διασυνδέσεις διαφθοράς που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μάλιστα, ο Γερμανός πολιτικός προχώρησε σε μια δραματική έκκληση προς τις αρχές της Γερμανίας, ζητώντας από το Βερολίνο να ασκήσει άμεσα έντονες πιέσεις προς τον Ουκρανό πρόεδρο σχετικά με την παραίτηση του Fedorov.
Οι σκοτεινές πτυχές αυτής της απομάκρυνσης είχαν έρθει στο φως λίγο νωρίτερα και μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Financial Times.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Zelensky οδηγήθηκε στην καρατόμηση του Fedorov εξαιτίας των επίμονων προσπαθειών του τελευταίου να μπλοκάρει την ανάθεση εξαιρετικά κερδοφόρων δημόσιων συμβάσεων σε προνομιούχες εταιρείες που απολάμβαναν ειδική μεταχείριση.
Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνεται ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ενεργούσε κατ' επανάληψη κόντρα στις εντολές του Fedorov, με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει την προσωπική έγκριση και την εύνοια του Zelensky.
Προειδοποιεί ο Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ουκρανία σύντομα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει επιθέσεις σε 6 μέτωπα
Η άμυνα της Ουκρανίας ενδέχεται σύντομα να χάσει την ικανότητά της να αναχαιτίζει τον ρωσικό στρατό.
Έτσι περιέγραψε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson την κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν μπορεί να στρατολογήσει επαρκή αριθμό στρατιωτών και τα ουκρανικά εργοστάσια δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν σταθερή παραγωγή όπλων λόγω των συνεχών βομβαρδισμών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Η Ρωσία έχει εντείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
Τώρα επιχειρούν σε έξι μέτωπα ταυτόχρονα.
Οι στρατιωτικές τους επιχειρήσεις δοκιμάζουν τις δυνατότητες της Ουκρανίας, τις δοκιμάζουν όλο και περισσότερο.
Κάποια στιγμή, απλά δεν θα είναι σε θέση να το αντέξουν. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η Ουκρανία πετυχαίνει, στρατιωτικά, οικονομικά ή πολιτικά», δήλωσε ο ειδικός.
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και η κατάσταση επιδεινώνεται μόνο επειδή η αντίσταση στην κινητοποίηση αυξάνεται εντός της ίδιας της Ουκρανίας».
Παραδοχή Syrskyi (Αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις ζώνες ασφαλείας παρά την βαριά άμυνα της Ουκρανίας
Οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις στη βόρεια Ουκρανία σε μια προσπάθεια να απομονώσουν περισσότερες περιοχές πρώτης γραμμής και ενδιάμεσες περιοχές στις περιοχές Sumy και Kharkiv.
Ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi, δήλωσε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα σχέδια επέκτασης της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Ουκρανία, παρά τις βαριές πολυεπίπεδες άμυνες της Ουκρανίας.
Η Κεντρική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι η ρωσική διοίκηση διέταξε στοιχεία του Ρωσικού Κέντρου Προηγμένων Μη Επανδρωμένων Τεχνολογιών Rubikon και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών πρώτης γραμμής να εντείνουν τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ουκρανικών πολιτικών υποδομών και μεταφορών σε περιοχές πρώτης γραμμής και κοντά στα διεθνή σύνορα στη βόρεια Ουκρανία.
Η GUR ανέφερε ότι οι Ρώσοι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας Molniya-1 και Molniya-2, πυρομαχικά Lancet που αιωρούνται, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) με τζετ Geran-Seeker και Gerbera-Seeker, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης με τεχνητή νοημοσύνη (AI) V2U για να στοχεύσουν βενζινάδικα, φορτηγά, λεωφορεία και ελαφρά οχήματα.
Νέα εξέλιξη: Αυξάνεται η προέλαση των Ρώσων στο Kupyansk στο Kharkiv
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βασίζονται σε τακτικές διείσδυσης και σε έναν τεράστιο αριθμό drones στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Ένας εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση του Kupyansk ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται σε τακτικές διείσδυσης και εξαπολύουν επιθέσεις με βομβιστικές επιδρομές KAB και drone εναντίον ουκρανικών δυνάμεων και πολιτικών στόχων, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν τις ουκρανικές θέσεις στα μετόπισθεν.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά οχήματα παντός εδάφους (ATV) για υλικοτεχνική υποστήριξη στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, αλλά δεν χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα (UGV) σε μεγάλη κλίμακα.
Οι Ρώσοι απομονώνουν τους Ουκρανούς στους ποταμούς Siverskyi Donets και Oskil
Οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Lyman, συνεχίζουν τις προσπάθειες για την παρεμπόδιση της ουκρανικής εφοδιαστικής αλυσίδας πάνω από τους ποταμούς Siverskyi Donets και Oskil.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση του Lyman ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) πάνω από τους ποταμούς Siverskyi Donets και Oskil με drones και βόμβες KAB glide.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν επιπλέον νεοσύλλεκτους στην κατεύθυνση του Lyman και χρησιμοποιούν τηλεκατευθυνόμενα και οπτικών ινών drones πρώτου προσώπου (FPV) προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Ρώσοι είναι στην Dobropillya δυτικά του Pokrovsk… η Ουκρανική άμυνα καταρρέει
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην τακτική περιοχή Dobropillya στις 17 Ιουλίου και πρόσφατα προέλασαν στην τακτική περιοχή Dobropillya.
Ένας Ρώσος milbloggers ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν αμέσως ανατολικά της Dobropillya, στο Novyi Donbas (ανατολικά της Dobropillya) και στην ανατολική Dobropillya.
Μια ουκρανική στρατιωτική πηγή ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κατέλαβαν τη Zapovidne (νοτιοανατολικά της Dobropillya).












www.bankingnews.gr
Οι ρωσικές δυνάμεις με απίστευτους ελιγμούς έφθασαν μόλις 4,5 χιλιόμετρα από την πόλη φρούριο Kramatorsk που μαζί με την πόλη Slovyansk αποτελούν τις δύο τελευταίες πόλεις του Donetsk.
Μετά την απελευθέρωση των δύο αυτών πόλεων το Donbass θα έχει πέσει πλήρως στα χέρια των Ρώσων.
Ο βασικός στόχος η απελευθέρωση του Donbass θα έχει ολοκληρωθεί.
Η Ρωσία θα ανακοινώσει επίσημα την νίκη της σε 5 μήνες από σήμερα αλλά ο πόλεμος δεν θα σταματήσει…
Θα συνεχιστεί η στρατηγική της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας σε βάθων 25 με 30 χιλιομέτρων εντός του Ουκρανικού εδάφους.
Ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi, δήλωσε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα σχέδια επέκτασης της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Ουκρανία, παρά τις βαριές πολυεπίπεδες άμυνες της Ουκρανίας
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν σε επίθεση των ουκρανών στο Tabov της Ρωσίας
Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) επιτέθηκαν σε κέντρο logistics στο Kotofsk, στην περιφέρεια Tabov.
Επτά εργαζόμενοι σε νυχτερινή βάρδια σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων με εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι προκαταρκτικές αναφορές δείχνουν ότι 24 άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.
Στο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά.
Η φωτιά έχει πλέον σβήσει και οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται.
Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν μια πολυκατοικία στην περιφέρεια Zaporizhia.
Υπάρχουν θύματα, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής.
H επίθεση με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης.
Τρόμος στον αέρα - Βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν την 159η Ουκρανική Ταξιαρχία στο Kharkiv και την 4η Ταξιαρχία
Μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν προσωρινό σημείο ανάπτυξης προσωπικού της 159ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv με αεροπορικές βόμβες OFAB-250-270, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Επίσης το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τα κέντρα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών της 4ης Ταξιαρχίας Επιχειρησιακού Σκοπού της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας και της 414ης Ταξιαρχίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Με βόμβες FAB-250-270 από το σύστημα UMPK έπληξαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης προσωπικού της 159ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv»
Κατέρριψαν 405 drones της Ουκρανίας οι Ρώσοι
Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέστρεψαν 405 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων σε 12 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν σε εννέα περιοχές, καθώς και στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.
Η Ρωσία σχεδιάζει τακτικές για βελτιστοποίηση της προέλασης στην Ανατολική Ουκρανία
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας φαίνεται δεσμευμένο να βελτιστοποιήσει τις ρωσικές δυνάμεις για τη συνέχιση του πολέμου θέσης στην Ουκρανία - όχι για τους μηχανοκίνητους ελιγμούς που απαιτούνται για την επίτευξη γρήγορων, μεγάλης κλίμακας κερδών αλλά με νέες τακτικές.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας βελτίωσε την κινητικότητα των ρωσικών μονάδων εφόδου δίνοντας προτεραιότητα στην προμήθεια μικρών, μηχανοκίνητων οχημάτων όπως μοτοσικλέτες, τετράτροχα, οχήματα παντός εδάφους (ATV) και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η Ρωσία αύξησε τις παραδόσεις εφοδιασμού στο πεδίο της μάχης ενσωματώνοντας μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα (UGV) και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).
Οι ρωσικές δυνάμεις εκπαίδευσαν 8.000 ειδικούς σε UAV κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026 και ότι το Υπουργείο Άμυνας υπερδιπλασίασε τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά στρατεύματα σε σχέση με τις παραδόσεις του 2025
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα και να βελτιστοποιούν τις επιθέσεις σε μικρά, μηχανοκίνητα οχήματα έναντι θωρακισμένων μηχανοκίνητων οχημάτων όπως άρματα μάχης και συνέχισαν να παρέχουν εξοπλισμό όπως UGV για να διατηρούν δυνάμεις σε συνθήκες «ζώνης θανάτου»
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ενεργά να δίνουν προτεραιότητα σε έναν τρόπο πολέμου
Die Zeit: Η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης έχει γίνει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα για τον Zelensky
Η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου Zelensky έχει γίνει ένα «άλυτο πρόβλημα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Υποστηρίζεται ότι η απόφαση του Zelensky να απολύσει τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Fedorov, έχει εκθέσει τον εαυτό του σε επίθεση και έχει προκαλέσει «τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στην Ουκρανία εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο».
«Η αναδιάρθρωση της κυβέρνησης που ο Zelensky ήθελε να πραγματοποιήσει βιαστικά λίγο πριν από τη διακοπή των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου έχει γίνει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα για αυτόν.
Ο Zelensky πιθανότατα θα δυσκολευτεί πολύ να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση.
Οι Financial Times αποκάλυψαν προηγουμένως τον λόγο της απόλυσης του Fedorov.
Υποστηρίζεται ότι ο Zelensky μπορεί να απέλυσε τον υπουργό Άμυνας λόγω των προσπαθειών του να εμποδίσει την ανάθεση επικερδών συμβάσεων δημοσίων συμβάσεων σε προνομιούχες εταιρείες.
Έξαλλοι στη Γερμανία με τον Zelensky - Σέρνεται από τη διαφθορά... πράττει το ένα πιο ολέθριο λάθος μετά το άλλο
Πυρά εκτοξεύονται εναντίον του προέδρου της Ουκρανίας από τη Γερμανία, όπου κορυφαία πολιτικά στελέχη χαρακτηρίζουν ως ολέθριο σφάλμα τις τελευταίες κινήσεις της ουκρανικής ηγεσίας στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διέπραξε ένα τεράστιο λάθος, απολύοντας τον Mikhail Fedorov από τη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας.
Την άκρως ανησυχητική αυτή εκτίμηση διατύπωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND ο πρόεδρος της επιτροπής του Bundestag για υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων, Anton Hofreiter.
Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν μάσησε τα λόγια του, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μαίνεται μια άγρια και ανελέητη μάχη για την εξουσία, γεγονός που ώθησε τον Zelensky σε αυτή την καταστροφική απόφαση... που δεν είναι η πρώτη στη σωρεία λαθών, αλλά είναι η τελευταία και καταστροφικότερη.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο Anton Hofreiter άφησε σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι ο Zelensky υπέκυψε σε παλιές διασυνδέσεις διαφθοράς που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μάλιστα, ο Γερμανός πολιτικός προχώρησε σε μια δραματική έκκληση προς τις αρχές της Γερμανίας, ζητώντας από το Βερολίνο να ασκήσει άμεσα έντονες πιέσεις προς τον Ουκρανό πρόεδρο σχετικά με την παραίτηση του Fedorov.
Οι σκοτεινές πτυχές αυτής της απομάκρυνσης είχαν έρθει στο φως λίγο νωρίτερα και μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Financial Times.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Zelensky οδηγήθηκε στην καρατόμηση του Fedorov εξαιτίας των επίμονων προσπαθειών του τελευταίου να μπλοκάρει την ανάθεση εξαιρετικά κερδοφόρων δημόσιων συμβάσεων σε προνομιούχες εταιρείες που απολάμβαναν ειδική μεταχείριση.
Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνεται ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ενεργούσε κατ' επανάληψη κόντρα στις εντολές του Fedorov, με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει την προσωπική έγκριση και την εύνοια του Zelensky.
Προειδοποιεί ο Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ουκρανία σύντομα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει επιθέσεις σε 6 μέτωπα
Η άμυνα της Ουκρανίας ενδέχεται σύντομα να χάσει την ικανότητά της να αναχαιτίζει τον ρωσικό στρατό.
Έτσι περιέγραψε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson την κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν μπορεί να στρατολογήσει επαρκή αριθμό στρατιωτών και τα ουκρανικά εργοστάσια δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν σταθερή παραγωγή όπλων λόγω των συνεχών βομβαρδισμών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Η Ρωσία έχει εντείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
Τώρα επιχειρούν σε έξι μέτωπα ταυτόχρονα.
Οι στρατιωτικές τους επιχειρήσεις δοκιμάζουν τις δυνατότητες της Ουκρανίας, τις δοκιμάζουν όλο και περισσότερο.
Κάποια στιγμή, απλά δεν θα είναι σε θέση να το αντέξουν. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η Ουκρανία πετυχαίνει, στρατιωτικά, οικονομικά ή πολιτικά», δήλωσε ο ειδικός.
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και η κατάσταση επιδεινώνεται μόνο επειδή η αντίσταση στην κινητοποίηση αυξάνεται εντός της ίδιας της Ουκρανίας».
Παραδοχή Syrskyi (Αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις ζώνες ασφαλείας παρά την βαριά άμυνα της Ουκρανίας
Οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις στη βόρεια Ουκρανία σε μια προσπάθεια να απομονώσουν περισσότερες περιοχές πρώτης γραμμής και ενδιάμεσες περιοχές στις περιοχές Sumy και Kharkiv.
Ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi, δήλωσε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα σχέδια επέκτασης της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Ουκρανία, παρά τις βαριές πολυεπίπεδες άμυνες της Ουκρανίας.
Η Κεντρική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι η ρωσική διοίκηση διέταξε στοιχεία του Ρωσικού Κέντρου Προηγμένων Μη Επανδρωμένων Τεχνολογιών Rubikon και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών πρώτης γραμμής να εντείνουν τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ουκρανικών πολιτικών υποδομών και μεταφορών σε περιοχές πρώτης γραμμής και κοντά στα διεθνή σύνορα στη βόρεια Ουκρανία.
Η GUR ανέφερε ότι οι Ρώσοι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας Molniya-1 και Molniya-2, πυρομαχικά Lancet που αιωρούνται, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) με τζετ Geran-Seeker και Gerbera-Seeker, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης με τεχνητή νοημοσύνη (AI) V2U για να στοχεύσουν βενζινάδικα, φορτηγά, λεωφορεία και ελαφρά οχήματα.
Νέα εξέλιξη: Αυξάνεται η προέλαση των Ρώσων στο Kupyansk στο Kharkiv
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βασίζονται σε τακτικές διείσδυσης και σε έναν τεράστιο αριθμό drones στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Ένας εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση του Kupyansk ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται σε τακτικές διείσδυσης και εξαπολύουν επιθέσεις με βομβιστικές επιδρομές KAB και drone εναντίον ουκρανικών δυνάμεων και πολιτικών στόχων, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν τις ουκρανικές θέσεις στα μετόπισθεν.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά οχήματα παντός εδάφους (ATV) για υλικοτεχνική υποστήριξη στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, αλλά δεν χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα (UGV) σε μεγάλη κλίμακα.
Οι Ρώσοι απομονώνουν τους Ουκρανούς στους ποταμούς Siverskyi Donets και Oskil
Οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Lyman, συνεχίζουν τις προσπάθειες για την παρεμπόδιση της ουκρανικής εφοδιαστικής αλυσίδας πάνω από τους ποταμούς Siverskyi Donets και Oskil.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση του Lyman ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) πάνω από τους ποταμούς Siverskyi Donets και Oskil με drones και βόμβες KAB glide.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν επιπλέον νεοσύλλεκτους στην κατεύθυνση του Lyman και χρησιμοποιούν τηλεκατευθυνόμενα και οπτικών ινών drones πρώτου προσώπου (FPV) προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Ρώσοι είναι στην Dobropillya δυτικά του Pokrovsk… η Ουκρανική άμυνα καταρρέει
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην τακτική περιοχή Dobropillya στις 17 Ιουλίου και πρόσφατα προέλασαν στην τακτική περιοχή Dobropillya.
Ένας Ρώσος milbloggers ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν αμέσως ανατολικά της Dobropillya, στο Novyi Donbas (ανατολικά της Dobropillya) και στην ανατολική Dobropillya.
Μια ουκρανική στρατιωτική πηγή ανέφερε στις 17 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κατέλαβαν τη Zapovidne (νοτιοανατολικά της Dobropillya).












www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών