Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος τρόμος: Ο Kim Jong Un δοκίμασε το αντιτορπιλικό «τέρας» Kang Kon – Έτοιμος να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους

Παγκόσμιος τρόμος: Ο Kim Jong Un δοκίμασε το αντιτορπιλικό «τέρας» Kang Kon – Έτοιμος να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους
Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει στρατηγικούς πυραύλους cruise και άλλα όπλα από το ναυτικό αντιτορπιλικό Kang Kon
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενός στρατηγικού πυραύλου cruise και άλλων οπλικών συστημάτων από το νέο της πολεμικό πλοίο, το Kang Kon, ένα πολυλειτουργικό αντιτορπιλικό 5.000 τόνων με μήκος 140 μέτρα.
Το Κορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε την Κυριακή ότι ο ηγέτης της Kim Jong Un επέβλεψε τις δοκιμαστικές βολές την Παρασκευή.
Οι δοκιμές περιλάμβαναν έναν πύραυλο cruise, ναυτικό πυροβολικό, αυτόματα όπλα και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου πάνω στο αντιτορπιλικό Kang Kon.
Ο Kim δήλωσε ότι οι ασκήσεις είχαν σκοπό να εξετάσουν και να επιβεβαιώσουν την ικανότητα του πλοίου να «χρησιμοποιεί διάφορα είδη οπλικών συστημάτων επί του σκάφους σε συνθήκες μάχης».
Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές, ο Kim διέταξε το πολεμικό πλοίο να ενταχθεί στο ναυτικό της χώρας εντός δύο μηνών, σύμφωνα με το KCNA.
Σε ομιλία του κατά την τελετή καθέλκυσης τον περασμένο Ιούνιο, ο Kim είπε ότι το αντιτορπιλικό διαθέτει δυνατότητες «αντιαεροπορικής, αντιπλοϊκής, ανθυποβρυχιακής και αντιβαλλιστικής άμυνας».
Επίσης ανέφερε ότι μπορεί να εκτοξεύει πυρηνικούς στρατηγικούς πυραύλους cruise και τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ο Kim κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας να ενισχύσουν την αποτρεπτική ισχύ και τη μαχητική ικανότητα της χώρας.
Ο Kim έχει επίσης δεσμευτεί ότι σύντομα θα ξεκινήσει η καθέλκυση νέων στρατηγικών πολεμικών πλοίων κατηγορίας 10.000 τόνων.
Εν τω μεταξύ, μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας επικαλέστηκαν στρατιωτικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η δοκιμαστική εκτόξευση είχε εντοπιστεί από τις στρατιωτικές αρχές της Σεούλ.
Σύμφωνα με το Yonhap (Yonhap News Agency), ο στρατός της Νοτίου Κορέας επιβεβαίωσε ότι ένας πύραυλος cruise εκτοξεύτηκε από το πολεμικό πλοίο με κατεύθυνση προς την Ανατολική Θάλασσα την Παρασκευή.
Αναφέρθηκε ότι στρατιωτικοί αναλυτές στη Νότιο Κορέα και στις ΗΠΑ αναλύουν τις λεπτομέρειες της εκτόξευσης.
Η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ βρίσκονται τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βόρειο Κορέα, καθώς ο πόλεμος του 1950–53 έληξε με ανακωχή και όχι με οριστική συνθήκη ειρήνης.
Η Pyongyang υποστηρίζει ότι οι συνεχείς προκλήσεις από τη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει την περιοχή «στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης