Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος για τον Μητσοτάκη - Πάμε για να νικήσουμε

Τσίπρας: Οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος για τον Μητσοτάκη - Πάμε για να νικήσουμε
«Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί»
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα συσπείρωσης προς τις προοδευτικές δυνάμεις και νίκης στις επόμενες κάλπες, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα αποτελέσουν μια αμφίρροπη πολιτική αναμέτρηση και όχι έναν «περίπατο» για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο ΙΝΑΤ στη Λευκωσία, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η δυναμική της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.) έχει ήδη διαμορφωθεί και μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

«Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί»

«Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί. Δεν θα είναι ένας περίπατος για τον κ. Μητσοτάκη, όπως υπολόγιζε. Θα είναι μια αναμέτρηση που θα είναι ντέρμπι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τα σενάρια περί επίσπευσης των εκλογών με στόχο την ανάσχεση της δυναμικής του νέου πολιτικού εγχειρήματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ΕΛ.Α.Σ. δεν φιλοδοξεί απλώς να καταγράψει εκλογικές δυνάμεις ή να εκφράσει διαμαρτυρία, αλλά να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία. «Πάμε για να νικήσουμε και να φέρουμε αλλαγή πολιτικής», υπογράμμισε, καλώντας σε συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών γύρω από ένα κοινό πολιτικό σχέδιο.

Αιχμές προς την Κεντροαριστερά

Παράλληλα, άσκησε έμμεση αλλά σαφή κριτική προς τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου της Κεντροαριστεράς. Όπως υποστήριξε, τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που, κατά τον ίδιο, κατέστησε αναγκαία τη δημιουργία της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης.
«Υπήρξαν δυνάμεις που από ανταγωνιστικός πόλος προς τη Δεξιά κατέληξαν να λειτουργούν συμπληρωματικά προς αυτήν, ενώ άλλες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη διακυβέρνηση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική αλλαγή προϋποθέτει τη βούληση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών.

«Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην κριτική που δέχθηκε η πρόταση της ΕΛ.Α.Σ. για δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Απαντώντας στις κατηγορίες περί λαϊκισμού, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ενασχόληση με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών δεν συνιστά λαϊκισμό αλλά ουσιαστική κοινωνική πολιτική.
«Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα. Το να ενδιαφέρεσαι για τα λαϊκά προβλήματα και να αναζητάς λύσεις για την καθημερινότητα των ανθρώπων είναι υποχρέωση της πολιτικής», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει πολιτικές που ευνοούν τα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ παράλληλα απορρίπτει μέτρα κοινωνικής στήριξης ως υπερβολικά ή μη ρεαλιστικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός προσδιόρισε επίσης το κοινωνικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται η νέα πολιτική πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και γενικότερα τους «μη βολεμένους» της ελληνικής κοινωνίας.

Το μήνυμα για Κύπρο και πατριωτισμό

Κλείνοντας την ομιλία του από την Κύπρο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του πατριωτισμού όσο και στη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
Όπως είπε, πατριωτισμός δεν είναι οι συμβολικές διακηρύξεις, αλλά η ανάληψη ευθύνης για την επίλυση των προβλημάτων που κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές, επαναλαμβάνοντας τη θέση του υπέρ της προώθησης λύσεων στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης