Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σαββίδης (ΟΛΘ) εναντίον των πρώην στελεχών Αθανάσιου Λιάγκου και Arie Koppelaar – Τι θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση

Σαββίδης (ΟΛΘ) εναντίον των πρώην στελεχών Αθανάσιου Λιάγκου και Arie Koppelaar – Τι θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση
Έρευνα αλλά και αστική υπόθεση σε εξέλιξη για τα δύο πρώην στελέχη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
Σχετικά Άρθρα
Έναν χρόνο μετά την αποπομπή του Αθανάσιου Λιάγκου από τη θέση του προέδρου του ΟΛΘ φαίνεται πως την ηγεσία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και τον βασικό μέτοχο, εξακολουθούν να τους απασχολούν.
Μάλιστα, στο κάδρο μπαίνει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Arie Koppelaa, αν και το πέρασμά του από το λιμάνι είχε μικρή διάρκεια.
Υπενθυμίζεται πως πριν έναν χρόνο στην επεισοδιακή και με πλούσιο παρασκήνιο γενική συνέλευση που είχε αποκαλύψει το ΒΝ, ο κ.Φωτιάδης - εκπρόσωπος του βασικού μετόχου (Ιβάν Σαββίδη) - είχε ζητήσει να μην είναι υποψήφιος στο νέο διοικητικό συμβούλιο ο Αθανάσιος Λιάγκος με αποτέλεσμα να παραιτηθεί, αφού πρώτα έκανε μία εκτενή αναφορά στο έργο του.

Εκκρεμεί αστική υπόθεση

Στη σημερινή (12/5) γενική συνέλευση και συγκεκριμένα στο πέμπτο θέμα θα ακουστεί και πάλι το όνομα του πρώην προέδρου.
Συγκεκριμένα, στην έγκριση της συνολικής διαχείρισης για την εταιρική χρήση 2024, το διοικητικό συμβούλιο θα πει πως λόγω έρευνας που αφορά τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς και εκκρεμούς αστικής υπόθεσης, η οποία αφορά τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο και τον κ. Arie Koppelaar, η οποία είναι υπό εξέταση, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται προς τη Γενική Συνέλευση την έγκριση της Συνολικής Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την εταιρική χρήση 01.01.2024 - 31.12.2024, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4548/2018, για όλα τα μέλη του, με εξαίρεση τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο και τον κ. Arie Koppelaar.
Ο Arie Koppelaar είχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τον Οκτώβριο του 2023 και παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2024 και φαίνεται πως ο βασικός μέτοχος και η νέα διοίκηση του λιμανιού, ελέγχουν και τα δικά του πεπραγμένα.
Πάντως, σημειώνεται πως δεν υπάρχει κάποια παραπάνω αναφορά στο σχέδιο αποφάσεων, ούτε υπάρχει αντίστοιχη αναφορά στις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2025.
Να σημειωθεί πάντως πως ο κ.Λιάγκος μετά την αποχώρησή του από τον ΟΛΘ ανέλαβε αντιπρόεδρος στην ONEX Elefsis Shipyards, την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι της Ελευσίνας.

Το μέρισμα και τα ιστορικά υψηλά της μετοχής

Η Γενική Συνέλευση του ΟΛΘ θα εγκρίνει τη διανομή μερίσματος 2,20 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 5,5% παρά την άνοδο της μετοχής σε ιστορικά υψηλά.

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης