Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΚΤΕΡ: Στις 29 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για τη διανομή μερίσματος

ΕΚΤΕΡ: Στις 29 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για τη διανομή μερίσματος
Η ανακοίνωση της Εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Με την από 08.05.2026 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της EΚΤΕΡ σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την 29η Μαΐου 2026, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στο Ξενοδοχείο ELECTRA PALACE ATHENS, οδός Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα 10557, (αίθουσα Alkyoni-Electra, 1ος όροφος), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση 2025, συνοδευόμενων από τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Έγκριση διάθεσης κερδών χρήσης 2025 και λήψη απόφασης διανομής μερίσματος. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για υλοποίηση της απόφασης.

3. Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη χρήση 2025 και προέγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. για τις παρασχεθησόμενες υπηρεσίες τους από 01.01.2026 έως 31.12.2026.

4. Συζήτηση και ψηφοφορία επί της Έκθεσης Αποδοχών για τη χρήση 2025, σύμφωνα με το άρθρο 112 του ν.4548/2018.

5. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ελέγχου κατά τη χρήση 2025.

6. Ενημέρωση για τα πεπραγμένα των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη χρήση 2025.

7. Έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 108 ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και απαλλαγή του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2025.

8. Επικύρωση της εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.

9. Αύξηση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. και τροποποίηση του αντίστοιχου άρθρου 9 του Καταστατικού της εταιρείας με θέμα «Διοίκηση και εκπροσώπηση της εταιρείας» – Παροχή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση της απόφασης αυτής

10. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός των ανεξάρτητων μελών αυτού, σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ. 5 ν. 4548/2018 και τις συναφείς διατάξεις του ν. 4706/2020.

11. Παροχή άδειας σύμφωνα με το άρθρο 98 του ν. 4548/2018, ως ισχύει σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της Εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια άλλων εταιρειών και να μετέχουν ως ομόρρυθμοι εταίροι, ή ως μόνοι μέτοχοι ή εταίροι σε εταιρείες που επιδιώκουν όμοιους, συναφείς ή παρεμφερείς σκοπούς με αυτούς της Εταιρείας.

12. Παροχή άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 99 του ν. 4548/2018, ως ισχύει σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της εταιρείας ή σε ελεγχόμενες από τα ανωτέρω πρόσωπα εταιρείες για τη σύναψη συμβάσεων με την Εταιρεία.

13. Προσδιορισμός του είδους, της σύνθεσης, του αριθμού των μελών και της θητείας της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν.4449/2017, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 74 ν.4706/2020 και ισχύει.

14. Εκλογή Ελεγκτικής Εταιρείας για τη χρήση 2026 και καθορισμός αμοιβής της.

15. Διάφορες ανακοινώσεις

Σε περίπτωση που κατά τη συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 29ης Μαϊου 2026, δεν επιτευχθεί για οποιονδήποτε λόγο η απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί ενός ή περισσοτέρων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους στις 9 Ιουνίου 2026, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 σε Επαναληπτική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία της εταιρείας, οδός Νίκης αρ. 15, Αθήνα 10557, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης