Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας μόνο αν παραιτηθείτε από εδάφη - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας μόνο αν παραιτηθείτε από εδάφη - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος
Μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία θα συνεπάγεται εδαφικές παραχωρήσεις από το Κίεβο αναφέρουν οι Financial Times
(upd) Οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές στο Κίεβο ότι θα παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία μόνο εάν πρώτα αυτό συμφωνήσει σε μια συμφωνία που θα προβλέπει την παραίτηση από εδαφικές διεκδικήσεις, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, επικαλούμενοι οκτώ άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
«Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump κατέστησε σαφές στην Ουκρανία ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ είναι δυνατές μόνο εφόσον το Κίεβο συμφωνήσει πρώτα σε μια ειρηνευτική συμφωνία», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, μια τέτοια συμφωνία, πιθανότατα, θα συνεπάγεται εδαφικές παραχωρήσεις.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι ΗΠΑ υπέβαλαν υπόδειξη στο Κίεβο για πιθανές παραδόσεις όπλων μετά τη λήξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τις περιοχές που ελέγχει στο Donbass. 
«Η Ουάσιγκτον υπέβαλε επίσης υπόδειξη ότι θα υποσχεθεί περισσότερα όπλα στην Ουκρανία για την ενίσχυση του στρατού της σε καιρό ειρήνης, εάν συμφωνήσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από μέρη… (του Donbass) που ελέγχει», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαψεύδει τους FT ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times.
«Αυτό είναι απολύτως λανθασμένο.
Ο μοναδικός ρόλος των ΗΠΑ σε αυτή τη διαδικασία ειρήνευσης είναι να φέρουν κοντά και τις δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας.
Είναι ενοχλητικό ότι οι Financial Times επιτρέπουν σε κακόβουλους παράγοντες να λένε ψέματα ανώνυμα», τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Anna Kelly.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης