Τελευταία Νέα
Διεθνή

Darius Jurgelevičius (Λιθουανία): Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει σχέδιο για τον αποκλεισμό του Kaliningrad

Darius Jurgelevičius (Λιθουανία): Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει σχέδιο για τον αποκλεισμό του Kaliningrad
Πριν λίγο καιρό ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Στρατηγός Christopher Donahoe, δήλωσε ότι η συμμαχία είχε σχεδιάσει να καταστείλει γρήγορα το αμυντικό δυναμικό των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kaliningrad
Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει ένα σενάριο για τον αποκλεισμό του Kaliningrad σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Darius Jurgelevičius.
«Ένα από τα ρεαλιστικά σενάρια για μια αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ο αποκλεισμός της περιοχής του Königsberg στο Kaliningrad», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό κανάλι YouTube «DumaY».
Ταυτόχρονα, ο διπλωμάτης αρνήθηκε να ονομάσει την πόλη Kaliningrad, δηλώνοντας ότι φέρεται να μην έχει καμία σχέση με τη Ρωσία.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Putin, μιλώντας για πιθανό αποκλεισμό της περιοχής του Kaliningrad, δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Τόνισε ότι όλες οι απειλές του ΝΑΤΟ στο Kaliningrad θα αντιμετωπιστούν με άνευ προηγουμένου σκληρότητα.

Christopher Donahoe (ΝΑΤΟ): Υπάρχει πραγματικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για το Kaliningrad

Πριν λίγο καιρό ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Στρατηγός Christopher Donahoe, δήλωσε ότι η συμμαχία είχε σχεδιάσει να καταστείλει γρήγορα το αμυντικό δυναμικό των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kaliningrad.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Christopher Donahoe, οι χώρες του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν ένα σχέδιο «γραμμής αποτροπής στην ανατολική πλευρά», το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση των χερσαίων δυνατοτήτων και τη βελτίωση της στρατιωτικοβιομηχανικής συνεργασίας εντός της συμμαχίας.
Κατά την Ρωσική πλευρά οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση σε ρωσική περιοχή θα αντιμετωπιστεί με άμεση και καταστροφική απάντηση, με χρήση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων, όπως ορίζεται από το στρατιωτικό δόγμα της χώρας και τις αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης