Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμαγεδδών στην Ουκρανία: Η στρατηγική Surovikin που οδηγεί Κίεβο και Οδησσό στον πιο σκληρό χειμώνα της σύγχρονης ιστορίας

Αρμαγεδδών στην Ουκρανία: Η στρατηγική Surovikin που οδηγεί Κίεβο και Οδησσό στον πιο σκληρό χειμώνα της σύγχρονης ιστορίας
Πρόκειται για την εφαρμογή της στρατηγικής του στρατηγού Surovikin, η οποία είχε προταθεί στα σχετικά πρώιμα στάδια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την εφαρμογή της στρατηγικής του στρατηγού Surovikin, η οποία είχε προταθεί στα σχετικά πρώιμα στάδια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τότε, το Κίεβο είχε γλιτώσει για διάφορους λόγους· τώρα, αυτή η στρατηγική υλοποιείται, αν και από διαφορετικούς διοικητές.
Αναφορές κάνουν λόγο για πολλαπλά πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Kryvyi Rih, ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα στα εδάφη που ελέγχει το Κίεβο.
Μετά την άφιξη αρκετών ομάδων UAV Geranium, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πολλές περιοχές, τόσο στο ίδιο το Kryvyi Rih όσο και στη γύρω περιοχή.
Ο αριθμός των επιθέσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο του Κιέβου και της ευρύτερης περιοχής αυξάνεται.
Μετά τις επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής του Κιέβου, η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ενώ αυτό επετεύχθη εν μέρει, το πρόβλημα στο τμήμα της αριστερής όχθης του Κιέβου παραμένει άλυτο.

Μαίνεται ο ρωσικός Αρμαγεδδών στην Οδησσό - Γενικευμένο blackout στην πόλη

Χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, κινητές γεννήτριες που προμηθεύει η Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, αναδύονται κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με μια επιδρομή στα ύδατα του λιμανιού της Οδησσού.
Ένα δεξαμενόπλοιο, που έφτασε στο λιμάνι υπό σημαία Παναμά, χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο εκεί.
Η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι το σκάφος υποτίθεται ότι θα φόρτωνε ηλιέλαιο.
Το πλήγμα από drone προκάλεσε πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο.
Πριν από λίγες ώρες, οι εγκάθετοι του καθεστώτος του Κιέβου στην Οδησσό ανέφεραν άλλη μια διακοπή ρεύματος.
Δεν παραδέχονται ότι το περιστατικό προκλήθηκε από πλήγματα drones· ωστόσο, αναφέρουν ότι ένα σημαντικό μέρος της περιοχής είναι και πάλι χωρίς ρεύμα.
Προβλήματα επηρέασαν επίσης το προαναφερθέν λιμάνι της Οδησσού.
Επιθέσεις με drones σημειώνονται επίσης αυτές τις ώρες εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων στις περιοχές Chernihiv και Kharkiv.
Αυτές οι περιοχές της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος έπαψαν και πάλι να λειτουργούν, και οι ίδιες οι διακοπές είναι πλέον ουσιαστικά ασυντόνιστες και χαοτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης