Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κερδίζει... τη μάχη της αγοράς το Lidl - Απορροφά το ΦΠΑ 13% από το κρέας και τα χοιρινά μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2025

Κερδίζει... τη μάχη της αγοράς το Lidl - Απορροφά το ΦΠΑ 13% από το κρέας και τα χοιρινά μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2025
Ο διευθύνων σύμβουλος της LIDL είχε καλά νέα για τους καταναλωτές, σημειώνοντας ότι προσφέρει κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο γάλα
Σχετικά Άρθρα
Με «λευκές σελίδες» στο βιβλίο του λιανεμπορίου των 15 δισ. ευρώ παίζει η LIDL.
Η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη της αγοράς καθώς ανεβαίνει στην εκτίμηση των καταναλωτών με τον διευθύνοντα σύμβουλο της LIDL Martin Brandenburger, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης να αναφέρει ότι είναι δεύτερη στην κατάταξη μετά την αλυσίδα Σκλαβενίτη με βάση τον κύκλο εργασιών, ο οποίος όμως δεν δίνεται στη δημοσιότητα από την αλυσίδα.
Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός όμιλος δεν ανακοινώνει ετήσια οικονομικά στοιχεία διότι έχει επιλέξει να αντιμετωπίζεται ως Ομόρρυθμη Εταιρεία με βάση τη νομοθεσία που δεν υποχρεώνει να δίνει στη δημοσιότητα τα οικονομικά της στοιχεία.

Τα καλά νέα για τους πελάτες της LIDL

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της LIDL είχε καλά νέα για τους καταναλωτές σημειώνοντας ότι προσφέρει κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο γάλα και η τιμή της μπανάνας διαμορφώνεται στο 1,19 ευρώ το κιλό, χαμηλότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Επιπλέον τρέχει πρόγραμμα απορρόφησης του ΦΠΑ 13% στα φρέσκα χοιρινά και βόεια κρέατα από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.
Ο CEO Martin Brandenburger υποστήριξε εμφαντικά ότι η αλυσίδα προσφέρει το πιο φθηνό καρότσι της αγοράς: το κόστος στα LIDL είναι στα 80,65 ευρώ, όταν στις υπόλοιπες αλυσίδες τοποθετήθηκε στα 91,39 ευρώ, αφήνοντας στις τσέπες των καταναλωτών το ποσό των 10,74 ευρώ.
Η σύγκριση του καροτσιού έγινε ανάμεσα σε 250 βασικά προϊόντα διαβίωσης για τα νοικοκυριά.

Martin Brandenburger: Εύστοχες ερωτήσεις αλλά απαντήσεις δεν έδωσε

Στο στάδιο των δημοσιογραφικών ερωτήσεων και ειδικότερα του BankingNews, ένιωσε λίγο άβολα ο διευθύνων σύμβουλος, διότι του ζητήθηκε να αναφέρει τον ημερήσιο αριθμό επισκεπτών στο σύνολο της αλυσίδας όπως και το μέσο κόστος ανά καταναλωτή. Παρ' ότι ο κ. Martin Brandenburger αναγνώρισε ότι ανέμενε ένα αντίστοιχο ερώτημα συμπληρώνοντας ότι έχει ενδιαφέρον, δεν έδωσε σαφή απάντηση και επικαλέστηκε το ρόλο της LIDL στην αγορά. Το bankingnews ζήτησε να προσδιορίσει το κόστος της απορρόφησης του ΦΠΑ για το οποίο δεν δόθηκε απάντηση.
Για να κλείσει ο κύκλος με την ερώτηση πόσα email για συνεργασία δέχεται η διοίκηση του LIDL και πόσα απορρίπτει. Ο κ. Martin Brandenburger αιτιολόγησε το ενδιαφέρον των προμηθευτών να συνεργαστούν μαζί τους διότι η αλυσίδα πληρώνει σε λιγότερο από 50 ημέρες όταν οι υπόλοιπες αλυσίδες εξοφλούν τους προμηθευτές μετά από 100 ημέρες.

Η LIDL επενδύει στην Οικονομία

Σε επενδύσεις άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ στην επόμενη διετία προχωρά η Lidl Hellas, με την εταιρεία να επικεντρώνεται στη βελτίωση των υφιστάμενων καταστημάτων και τη δημιουργία πέντε νέων το επόμενο έτος και ενός επιπλέον στο Μαρούσι μέσα στο τρέχον έτος. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των καταστημάτων, εγκατάσταση self-checkout σε πάνω από τα μισά σημεία έως το τέλος του 2026, και σε όλα έως το τέλος του 2027.
Στις επενδύσεις σε υποδομές logistics, περιλαμβάνονται ο εσωτερικός εκσυγχρονισμός του κέντρου στα Τρίκαλα μέχρι το 2026, που τροφοδοτεί 50 καταστήματα, και το νέο κέντρο στην Ελευσίνα 62.000 m², με ολοκλήρωση έως το 2029, επένδυση που ξεπερνά τα 120 εκατ. και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 150–200 νέες θέσεις εργασίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης