Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό καλπάζει ο Dow Jones, πτώση στις τεχνολογικές μετοχές

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό καλπάζει ο Dow Jones, πτώση στις τεχνολογικές μετοχές
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ κινούνται πτωτικά
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε ιστορικό υψηλό συνέχισε την Τετάρτη 11/11 ο δείκτης Dow Jones στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά το τέλος στο κυβερνητικό shutdown των ΗΠΑ και να στρέφουν το βλέμμα τους στα blue chips.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να ψηφίσει σήμερα 12/11 μια προσωρινή συμφωνία χρηματοδότησης η οποία έχει ήδη «περάσει» από τη Γερουσία, με στόχο τον τερματισμό της μακροβιότερης διακοπής λειτουργίας (shutdown) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας.
Το πακέτο στοχεύει στην επανεκκίνηση βασικών υπηρεσιών, όπως η διανομή τροφίμων, η πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων ομοσπονδιακών υπαλλήλων και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Παρά την οριακή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών (219-213), η υποστήριξη του προέδρου Donald Trump θεωρείται καθοριστική για την ενότητα του κόμματος.
Οκτώ Δημοκρατικοί γερουσιαστές αποσκίρτησαν από την ηγεσία τους, επιτρέποντας την ψήφιση της συμφωνίας που επεκτείνει τη χρηματοδότηση έως τις 30 Ιανουαρίου, αυξάνοντας όμως το ομοσπονδιακό χρέος, που ήδη φτάνει τα 38 τρισ. δολάρια.

Αισιοδοξία Bessent για τις εμπορικές σχέσεις

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Scott Bessent δήλωσε την Τετάρτη 12/11 ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει «ουσιαστικές» μειώσεις δασμών για μια σειρά από καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα.
Μιλώντας στο δίκτυο Fox News, τόνισε πως, αν και είναι δύσκολο να υπάρξουν πολλές συγκεκριμένες ενέργειες άμεσα, η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τους δασμούς σε προϊόντα «που δεν παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ανάμεσα σε αυτά, ανέφερε χαρακτηριστικά τον καφέ, τις μπανάνες και άλλα φρούτα που εισάγονται κυρίως από το εξωτερικό. Όπως είπε, οι μειώσεις αυτές «θα ρίξουν τις τιμές πολύ γρήγορα», προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα αρχίσουν να αισθάνονται καλύτερα για τον πληθωρισμό μέσα στο πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του 2026.


H SoftBank πούλησε τη συμμετοχή που είχε στην Nvidia 

Η ιαπωνική SoftBank ανακοίνωσε ότι πούλησε ολόκληρο το ποσοστό της στη Nvidia, ύψους 5,83 δισ. δολαρίων, συνεχίζοντας την αναδιάρθρωση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου.
Με βάση την οικονομική της έκθεση, η εταιρεία ρευστοποίησε 32,1 εκατομμύρια μετοχές της Nvidia τον Οκτώβριο, ενώ προχώρησε και σε μερική πώληση του μεριδίου της στην T-Mobile, αξίας 9,17 δισ. δολαρίων.
Ως αποτέλεσμα, οι ανησυχίες των επενδυτών για φούσκα στην ΑΙ, πιέζουν καθοδικά τις τεχνολογικές μετοχές, με Nvidia, Apple, Palantir και λοιπές, να καταγράφουν απώλειες την Τετάρτη 12/11.

Στο ταμπλό

Ο Dow Jones έκλεισε στις 48.254,82 μονάδες (+0,68%), ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 στις 6.850,92 μονάδες (+0,06%) και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 23.406,45 μονάδες (-0,26%). 
Στο ταμπλό, ξεχώρισαν: AMD +9%.

Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ καταγράφουν πτώση, με το 10ετές και το 30ετές να βρίσκονται στο 4,07% (-0,1% επί της απόδοσης) και το 4,66% (-0,8% επί της απόδοσης) αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης