Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανοί δημιούργησαν έναν μη επανδρωμένο... «καρχαρία - φάντασμα»

Αμερικανοί δημιούργησαν έναν μη επανδρωμένο... «καρχαρία - φάντασμα»
Το πρώτο υπερ-μεγαλό AUV (XL-AUV) βγήκε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και είναι έτοιμο για θαλάσσιες δοκιμές πριν παραδοθεί στο Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό τον Ιανουάριο 2026

Η αμερικανική Anduril Industries άνοιξε εργοστάσιο στο Σίδνεϊ για την παραγωγή του αυτόνομου υποβρυχίου Ghost Shark. Το πρώτο υπερ-μεγαλό AUV (XL-AUV) βγήκε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και είναι έτοιμο για θαλάσσιες δοκιμές πριν παραδοθεί στο Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό τον Ιανουάριο 2026. Η παραγγελία από το αυστραλιανό ναυτικό φτάνει τα 1,7 δισ. δολάρια και στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 40 τοπικές μικρομεσαίες εταιρείες.
photo_5206283623512870046_x_1.jpg
Το Ghost Shark σχεδιάστηκε για αποστολές μεγάλης εμβέλειας — με ηλεκτρική πρόωση, δυνατότητα λειτουργίας σε βάθη έως 6 χλμ. και αρθρωτό ωφέλιμο φορτίο — και ελέγχεται από την πλατφόρμα AI/ML Lattice.
Μπορεί να εκτοξευθεί από ακτή ή πλοίο και προορίζεται να λειτουργεί συμπληρωματικά με υποβρύχια κλάσης Virginia στο πλαίσιο του AUKUS.
Οι υποστηρικτές του προβάλλουν την ταχύτητα ανάπτυξης και το χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με ανταγωνιστικά προγράμματα (π.χ. Boeing/Orca), ενώ επικριτές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν μεγαλύτερα ή διαφορετικά συστήματα (π.χ. ρωσικά ή κινεζικά σχέδια) με άλλες ικανότητες.
Η παραγωγή σε πλήρη κλίμακα προβλέπεται να φτάσει το 2026.
photo_5206283623512870048_x.jpg
Ο σχεδιασμός των μελλοντικών οχημάτων Ghost Shark παρέμεινε άγνωστος μέχρι πολύ πρόσφατα.
Αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες κατά την τελετή κυκλοφορίας.
Ο κατασκευαστής δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες του οχήματος και των δημιουργών του. Ωστόσο, παρουσιάστηκε μόνο το εξωτερικό του οχήματος και μόνο από μπροστά. Ο τύπος του συστήματος πρόωσης είναι άγνωστος - στις φωτογραφίες, καλύπτεται από ένα κάλυμμα. Το Ghost Shark λέγεται ότι έχει μεγάλη αντοχή, γεγονός που υποδηλώνει χαμηλή ταχύτητα πλεύσης - όχι περισσότερο από μερικούς κόμβους ή περίπου 20 χλμ./ώρα.
Κρίνοντας από τον σχεδιασμό του και την προβλεπόμενη τακτική του εξειδίκευση, το Ghost Shark θα φέρει υδροακουστικά συστήματα και διάφορα ραντάρ για την παρακολούθηση υποβρύχιων και επιφανειακών καταστάσεων. Προφανώς, το ωφέλιμο φορτίο θα είναι αρθρωτό και η σύνθεσή του θα καθορίζεται από τον πελάτη κατά την απόκτηση ή την προετοιμασία της αποστολής.
Επιθετικά drones ενδέχεται επίσης να εγκατασταθούν στο αεροσκάφος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης