Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές με επιλεκτικές κινήσεις λόγω αποτελεσμάτων

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές με επιλεκτικές κινήσεις λόγω αποτελεσμάτων
Ο γεωπολιτικός κίνδυνος αναμένεται να αντισταθμίσει την αισιοδοξία, λόγω της νέας ανόδου στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των διεθνών αγορών θα εξακολουθήσει να δίνει κατεύθυνση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Για σήμερα αναμένεται μικτό άνοιγμα με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.
Ο γεωπολιτικός κίνδυνος αναμένεται να αντισταθμίσει την αισιοδοξία, λόγω της νέας ανόδου στη Wall Street.
Η Moody’s την Παρασκευή δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και διατήρησε την αξιολόγηση Βaa3 με σταθερές προοπτικές και παραμένει μία βαθμίδα κάτω από την αξιολόγηση που έχουν δώσει S&P, DBRS και Scope (όλοι είναι στο ΒΒΒ).
Οι μετοχές της Intracom θα διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα των 0,12089 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,1148 ευρώ.
Επίσης και οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή.
Η ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από μικρομεσαίες κυρίως εταιρείες μέχρι τέλος του μήνα μπορούν να φέρουν κάποιες επιλεκτικές κινήσεις.
Πριν από λίγο η Q&R δημοσίευσε βελτιωμένες πωλήσεις και κέρδη.
H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε εύρος απόδοσης, για το εταιρικό ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ μεταξύ 3,20% και 3,50%. Η δημόσια προσφορά ξεκινάει αύριο 23 Σεπτεμβρίου.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Αυτήν την εβδομάδα: Η Τράπεζα Κύπρου διαπραγματεύεται χωρίς το προμέρισμα, η περίοδος δημόσιας προσφοράς του εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, ο ΑΔΜΗΕ δημοσιεύει αποτελέσματα την Τετάρτη, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Alter Ego, Avax, Fais δημοσιεύουν την Πέμπτη και CrediaBank, Premia, ΕΥΑΘ την Παρασκευή. Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα.

Beta
Τα ισχυρά κέρδη και το νέο ρεκόρ στης Wall Street παρά τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο στην Ευρώπη θέτει τις βάσεις για μία μέρα με μικτές τάσεις. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η αγορά θα συνεχίσει τη συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas

Χωρίς τις αναμενόμενες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε η προηγούμενη εβδομάδα στο ΧΑ, ενώ σταθεροποιητική εμφανίστηκε η υπόλοιπη Ευρώπη. Η εβδομάδα στο εσωτερικό περιέχει αρκετά εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο της επενδυτικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει την Τετάρτη, ενώ ΕΥΔΑΠ, ΑΒΑΞ, ΑΣΚΟ, ΑΕΜ και ΟΛΘ δημοσιεύουν την Πέμπτη μετά την συνεδρίαση. Την Παρασκευή αναμένουμε από ΕΥΑΠΣ, CREDIA, PREMIA και INTERLIFE. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει το Α εξάμηνο η ΑΛΟΥΜΥΛ, ενώ κόβουν μέρισμα και προμέρισμα οι ΙΝΤΚΑ και Τράπεζα Κύπρου αντίστοιχα.  Για τον ΓΔΧΑ συνολικά βλέπουμε να συνεχίζεται η συσσώρευση όσο στο εξωτερικό συνεχίζεται μια πλάγια κίνηση των βασικών μετοχικών δεικτών. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης στο κλείσιμο του ΧΑ και ο πρόδρομος δείκτης Chicago Fed National Activity.

Κύκλος
Το μέρισμα και το προμέρισμα αποκόπτουν σήμερα οι μετοχές των Intrakom & Κύπρου. Την Τρίτη ξεκινάει η δημόσια προσφορά για την άντληση €500 εκ. μέσω ομολόγου από την ΓΕΚΤΕΡΝΑ ενώ η Aloumyl, ο ΑΔΜΗΕ, ο Αβαξ, ο Λούλης, ο ΟΛΘ, η ΕΥΔΑΠ & η ΕΥΑΘ είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν τα 6μηναία αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα. Η επιβεβαίωση του ελληνικού αξιόχρεου από την Moody’s διαμορφώνει προϋποθέσεις για ενδυνάμωση των συναλλαγών και στοχοθέτηση υψηλότερων επιπέδων του ΓΔ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης