Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σκάει» η απάτη της Tricolor στις ΗΠΑ – Εμπλοκή των JPMorgan, Fifth Third Bancorp και Barclays

«Σκάει» η απάτη της Tricolor στις ΗΠΑ – Εμπλοκή των JPMorgan, Fifth Third Bancorp και Barclays
Η Tricolor επικεντρώνεται στη χορήγηση δανείων σε δανειολήπτες στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, οι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλές ή μηδενικές πιστωτικές βαθμολογίες
Η JPMorgan, η Fifth Third Bancorp και η Barclays είναι μεταξύ των τραπεζών που προετοιμάζονται για πιθανές ζημιές πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από δάνεια που σχετίζονται με τη δανειοδοτική εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Tricolor Holdings, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.
Η Fifth Third ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει απομείωση αξίας έως 200 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακάλυψη φερόμενης απάτης σε έναν εμπορικό δανειολήπτη, τον οποίο η τράπεζα δεν ανέφερε.
Η τράπεζα δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου.
Οι δανειστές εξετάζουν αν οι εγγυήσεις για τις γραμμές χρηματοδότησης αποθηκών είχαν διπλοδεσμευτεί, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

Ποια είναι η Tricolor

Η Tricolor επικεντρώνεται στη χορήγηση δανείων σε δανειολήπτες στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, οι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλές ή μηδενικές πιστωτικές βαθμολογίες.
Χρηματοδοτεί τα δάνεια, τουλάχιστον εν μέρει, «ομαδοποιώντας» τα σε τίτλους με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων για να τα πουλήσει σε επενδυτές ομολόγων, ενώ πρόσφατα πούλησε ομόλογο 217 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Ιουνίου, με τη συμμετοχή της JPMorgan και της Barclays.
Η JPMorgan, η Barclays και η Fifth Third υπήρξαν δανειστές αποθήκης για τη Tricolor.
Η οφειλή για το δάνειο χρηματοδότησης περιουσιακών στοιχείων της Fifth Third, το οποίο εξετάζεται, ανέρχεται περίπου σε 200 εκατομμύρια δολάρια.
Η Fifth Third αναμένει να καταγράψει μια μη μετρημένη απομείωση από 170 έως 200 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο για αυτό το δάνειο.
Τα εν λόγω δάνεια είναι συνήθως εγγυημένα από ροές συμβατικών ταμειακών ροών που σχετίζονται με μια καθορισμένη ομάδα περιουσιακών στοιχείων, όπως καταναλωτικά δάνεια ή υποθήκες.
Οι τίτλοι με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων της Tricolor σημείωσαν πτώση αυτήν την εβδομάδα μετά από αναφορά του ισπανόφωνου ειδησεογραφικού οργανισμού Univision, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία έχει απολύσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης