Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ξανά ο Netanyahu: Θα πάρουμε τον έλεγχο ολόκληρης της Γάζας - Δεν θέλουμε προσάρτηση, θα διοικήσουν αραβικές δυνάμεις

Σοκάρει ξανά ο Netanyahu: Θα πάρουμε τον έλεγχο ολόκληρης της Γάζας - Δεν θέλουμε προσάρτηση, θα διοικήσουν αραβικές δυνάμεις

Νέες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τις… εντυπώσεις

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ προτίθεται να αναλάβει τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρης της Γάζας και ότι τελικά θα την παραδώσει σε "αραβικές δυνάμεις που θα τη διοικήσουν σωστά".
"Σκοπεύουμε να το κάνουμε", δήλωσε ο Netanyahu σε συνέντευξή του στο Fox News, όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της Λωρίδας.
"Δεν θέλουμε να την κρατήσουμε.
Θέλουμε να έχουμε μια περίμετρο ασφαλείας.
Δεν θέλουμε να τη διοικήσουμε.
Δεν θέλουμε να είμαστε εκεί ως κυβερνητικό όργανο".
Nωρίτερα, σε δηλώσεις που δημοσιεύει το CNN-News18 και επικαλούνται οι Times Of Israel, ο Netanyahu, αναφερόμενος στις διεθνείς ανησυχίες, τόνισε ότι το Ισραήλ "δεν θα προσαρτήσει τη Γάζα" και σχεδιάζει να μεταβιβάσει τον έλεγχο της περιοχής σε ένα "μεταβατικό κυβερνητικό όργανο".

Επανέλαβε τους βασικούς στόχους του Ισραήλ:

Την πλήρη διάλυση της Hamas και την άνευ όρων επιστροφή όλων των εναπομεινάντων ομήρων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να λήξει γρήγορα αν η Hamas κατέθετε τα όπλα και απελευθέρωνε τους ομήρους.
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει αργότερα για μια σημαντική συζήτηση σχετικά με το αν θα προχωρήσει σε πλήρη στρατιωτική κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης