Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτικός ανασχηματισμός - Ο Zelensky αλλάζει την κυβέρνηση και … διώχνει την πρέσβη στις ΗΠΑ

Σαρωτικός ανασχηματισμός - Ο Zelensky αλλάζει την κυβέρνηση και … διώχνει την πρέσβη στις ΗΠΑ
O Zelensky θέλει να διορίσει στη θέση της Markarova «έναν ικανό διαπραγματευτή», ο οποίος «να είναι κατανοητός στον Λευκό Οίκο και ταυτόχρονα στο Κογκρέσο».
Ο Volodymyr Zelensky πρόκειται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ανακατάταξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης του από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022 αναφέρουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας πως ανάμεσα στις επικείμενες αλλαγές είναι και η απομάκρυνση της πρέσβεως στις ΗΠΑ, Oksana Markarova.
«Ο Volodymyr Zelensky υποσχέθηκε στον Donald Trump ότι θα αντικαταστήσει την πρέσβη της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον ταυτόχρονα με τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας από την αρχή της σύγκρουσης την επόμενη εβδομάδα» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σε δηλώσεις του υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος τονίζει ότι ο Zelensky θέλει να διορίσει στη θέση της Markarova «έναν ικανό διαπραγματευτή», ο οποίος «να είναι κατανοητός στον Λευκό Οίκο και ταυτόχρονα στο Κογκρέσο».

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός βουλευτής Yaroslav Zheleznyak είχε αναφέρει στις 16 Ιουνίου ότι το γραφείο του Zelensky σχεδιάζει να αποπέμψει τον Denys Shmyhal από τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας και να αλλάξει ολόκληρη την κυβέρνηση.
Επισήμανε ότι η πιο πιθανή υποψήφια για τη θέση του πρωθυπουργού είναι η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας, Yulia Svyrydenko.
Το ουκρανικό μέσο Strana.ua, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι αυτό το βήμα μπορεί να ενισχύσει την επιρροή του Yermak και ταυτόχρονα να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο και από τη διαφθορά.

Σε συνεννόηση με Trump

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ο Zelensky συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump την αντικατάσταση της πρέσβεως της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Oksana Markarova, ενώ οι Financial Times υποστήριξαν ότι πίσω από τις επικείμενες ανακατατάξεις στην ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται ο επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak, ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχό του επάνω της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης