Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρφί Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) για συνομιλία Putin - Macron: O πρόεδρος δεν καθοδηγείται από ένστικτα, είναι σοβαρός πολιτικός!

Καρφί Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) για συνομιλία Putin - Macron: O πρόεδρος δεν καθοδηγείται από ένστικτα, είναι σοβαρός πολιτικός!
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Lavrov εξήγησε γιατί ο Putin απάντησε στην κλήση του Γάλλου προέδρου Macron
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, επειδή ποτέ δεν είχε αρνηθεί τον διάλογο, εξήγησε ο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου της VGTRK Pavel Zarubin στο κανάλι του στο Telegram.
«Ξέρετε, νομίζω ότι η απάντηση εδώ είναι απολύτως προφανής.

Έγκειται στις αρχές που καθοδηγούν τον Πρόεδρο Putin.

Είναι ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος, ένας διορατικός πολιτικός, και ποτέ δεν αρνείται τον διάλογο για να ικανοποιήσει περιστασιακά ιδεολογικά ένστικτα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Στις 4 Ιουλίου, ο Macron δήλωσε ότι η συνομιλία του με τον Putin για το θέμα του Ιράν και του πυρηνικού του προγράμματος ήταν πολύ σημαντική, καθώς η Γαλλία είναι επίσης εγγυήτρια της Συνθήκης για τη
Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT).
Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, τα πλήγματα των ΗΠΑ σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Lavrov έφτασε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov έφτασε στη Σύνοδο Κορυφής της διακρατικής ένωσης BRICS στο Rio de Janeiro, η οποία διεξάγεται στις 6 και 7 Ιουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
«Ο Lavrov ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο, ενώ ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin θα συμμετάσχει στο γεγονός μέσω τηλεδιάσκεψης», αναφέρει το πρακτορείο.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε πολυμερείς συνεδριάσεις, καθώς και σε διμερείς συναντήσεις με εταίρους για την εξέταση ευρείας θεματολογίας.
Ήδη από τις 25 Ιουνίου, ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου για διεθνή θέματα Yury Ushakov είχε δηλώσει ότι ο Putin θα συμμετάσχει μέσω βιντεοσύνδεσης, εξαιτίας «ορισμένων δυσκολιών» που σχετίζονται με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC).
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν μπόρεσε να λάβει ξεκάθαρη θέση που θα επέτρεπε τη φυσική παρουσία του Ρώσου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης