Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Πιθανές κινήσεις profit taking – Στο επίκεντρο Quest και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Πιθανές κινήσεις profit taking – Στο επίκεντρο Quest και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Αύριο ο οίκος FTSE Russell θα ανακοινώσει την αναδιάρθρωση των δεικτών με τις αλλαγές να ισχύουν από το κλείσιμο της 20ης Ιουνίου
Σχετικά Άρθρα
Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας πιθανότατα θα οδηγήσουν τις αγορές της Ευρώπης σε διόρθωση, όπως δείχνει η πορεία των ευρωπαϊκών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Το Χ.Α. έχοντας άνοδο 24,9% από την αρχή του έτους σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και 40,11% σε επίπεδο τραπεζικού, θα μπορούσε να ακολουθήσει τη διορθωτική κίνηση και να υπάρξουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές.
Ωστόσο, το τελικό πρόσημο θα κρίνουν οι ροές των ξένων επενδυτών, οι οποίες χθες ήταν αυξημένες και κατάφεραν να γυρίσουν την αγορά από το -1% στο +0,45% στο κλείσιμο.
Οι μετοχές των ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Quest θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη δημοσίευση θετικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Αύριο (23/5) ο οίκος FTSE Russell θα ανακοινώσει την αναδιάρθρωση των δεικτών με τις αλλαγές να ισχύουν από το κλείσιμο της 20ης Ιουνίου. Σημειώνεται πως συμμετέχουν 28 ελληνικές εταιρείες στον FTSE All World Index, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο της Eurobank Equities

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται έτοιμη για αρνητικό άνοιγμα σήμερα, σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε., καθώς το κλίμα έχει πληγεί εν μέσω νέων ανησυχιών για την αύξηση του ελλείμματος των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του προτεινόμενου φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση Τραμπ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε προσεκτική κίνηση σήμερα λόγω των μάκρο του εξωτερικού και των γεωπολιτικών ανησυχιών, με την εγχώρια αγορά ωστόσο να διατηρεί την καλύτερη συμπεριφορά της υποστηριζόμενη από τις θετικές προοπτικές των μάκρο της χώρας.

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και τα νέα υψηλά 15 ετών.

Beta
Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα, αναμένουμε να επικρατήσουν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω των ισχυρών βραχυπρόθεσμων κερδών και του αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Δεπόλας
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε και χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ η Ευρώπη στο σύνολό της συνεχίζει να υπεραποδίδει των ΗΠΑ γεγονός που αποτυπώνει και η ισοτιμία ευρώ / δολάριο. Η κατεύθυνση κεφαλαίων προς την Ευρώπη ευνοεί το ΧΑ καθώς εμφανίζει υψηλότερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου των ΚΟΥΕΣ και ΕΛΧΑ εμφάνισαν βελτίωση έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Πιο συγκεκριμένα, η ΚΟΥΕΣ κατέγραψε λειτουργικά EBITDA 21,2εκ ευρώ (+13,7%) και καθαρά κέρδη στα 9,1εκ ευρώ (+6,8%), ενώ η ΕΛΧΑ εμφάνισε σημαντική αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA στα 63,9εκ ευρώ από 48,7εκ ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Για την τελευταία, αξίζει να αναφερθούμε στην σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού στα 670εκ ευρώ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις πρώτες μετρήσεις των δεικτών μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Μαΐου σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Για την τελευταία, αναμένουμε επιπλέον τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών. Τέλος, σήμερα δημοσιεύονται τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΚΤ την 16-17 Απριλίου.

Κύκλος
Οι εταιρείες AS Company, Ideal Συμμετοχών και Alpha Trust Ανδρομέδα ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους για το 1ο τρίμηνο. Με ενδοσυνεδριακές διορθώσεις ο Γ.Δ. του Χ.Α., συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία, πετυχαίνοντας καθημερινά και ένα νέο ρεκόρ εκπλήσσοντας και τους πλέον αισιόδοξους. Πλησιέστερη στήριξη στις 1780 μονάδες και ακολουθεί η ισχυρότερη στις 1750 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης