Συνεχίζονται οι προσπάθειες επέκτασης στις αγορές Ιταλίας, Βουλγαρίας και Κροατίας
Την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 3,5 δις ευρώ εντός του 2025, έχοντας ήδη επενδύσει 500 εκατ ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σχεδιάζει η ΔΕΗ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Γιώργο Στάσση. Μιλώντας χθες στους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, παρουσίασε τις βασικές αρχές του μοντέλου λειτουργίας επιχείρησης, που όπως είπε, την καθιστούν ανθεκτική στην μεταβλητότητα της αγοράς ενέργειας.
Έτσι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ, παράλληλα με το οριστικό «σβήσιμο» του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων το 2026 ώστε να ανακοπούν οι απώλειες λόγω του κόστους των CO2, ενώ η εγκατάσταση ευέλικτης ισχύος από μπαταρίες, αντλησιοταμίευση και μονάδες φυσικού αερίου διαμορφώνουν ένα μείγμα παραγωγής που δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αγοράς.
Σύμφωνα με τον κ. Στάσση με τον τρόπο αυτό το μοντέλο λειτουργίας της ΔΕΗ καθίσταται ανθεκτικό και δεν επηρεάζεται μακροπρόθεσμα από τις αλλαγές στην παραγωγή των ΑΠΕ λόγω εποχικότητας, καιρικών συνθηκών, ή και περικοπών οι οποίες είναι αναμενόμενο να γίνονται.
Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών