Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με το ... απάρτχαϊντ σε παραλία των Kατεχομένων – Απαγορεύουν την είσοδο «σε Πακιστανούς, μαύρους και όσους φέρνουν φαΐ»

Σάλος με το ... απάρτχαϊντ σε παραλία των Kατεχομένων – Απαγορεύουν την είσοδο «σε Πακιστανούς, μαύρους και όσους φέρνουν φαΐ»
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο λεγόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου Süleyman Uluçay εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό
Σάλος έχει προκληθεί στην κατεχόμενη Κύπρο από την ενέργεια ναυαγοσώστη – υπεύθυνου «ιδιωτικής» παραλίας στην περιοχή Κλαψίδες κοντά στην Αμμόχωστο να εκδώσει εκ μέρους της εταιρείας που διαχειρίζεται την παραλία, σφετερίζεται ουσιαστικά δημόσια περιουσία στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο από το 1974, μία ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει όπως λέει την είσοδο «σε Πακιστανούς υπηκόους, σε μαύρους αλλά και σε όσους φέρνουν φαΐ μαζί τους».
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου Süleyman Uluçay εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό.
«Δυστυχώς, η ιδιόκτητη επιχείρηση του Κλαψίδες Beach η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αμμοχώστου, έχει προχωρήσει σε μια ατυχή προσέγγιση δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει στην παραλία άτομα από συγκεκριμένες χώρες ή όποιον φέρει φαγητό ή ποτό μαζί του. Αυτή η προσέγγιση, η οποία είναι ευθέως ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να γίνει με τίποτε αποδεκτή και θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της σχετικής επιχείρησης», ανέφερε ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης πόλης.
«Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξαλειφθεί άμεσα αυτή η ντροπή», πρόσθεσε.
Ωστόσο ο ναυαγοσώστης – διαχειριστής, Hassan Goco, όχι μόνο παραμένει αμετανόητος αλλά το απόγευμα προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά με βίντεο στο Facebook, υπεραμυνόμενος της ενέργειάς του, λέγοντας ότι υπήρχαν «αλλοδαποί λουόμενοι» οι οποίοι εισέρχονταν στην θάλασσα φορώντας μποξεράκια προκαλώντας, όπως είπε, την αντίδραση γυναικών που σκανδαλίζονταν από το θέαμα.
«Η ασφάλεια και η γαλήνη των πολιτών που έρχονται στην παραλία μας έχουν ανατεθεί σε εμάς», έγραψε για να προσθέσει ότι «εάν βλέπατε και εσείς όσα βλέπω εγώ θα συμφωνούσατε». Το ενδιαφέρον όσο και ανησυχητικό είναι πως οι απόψεις διήστανται ενώ πάρα πολλοί στα κατεχόμενα οι οποίοι θεωρούν ότι το θέμα με την παράνομη μετανάστευση -με τελικό προορισμό τις ελεύθερες περιοχές βέβαια…- έχει παραγίνει, συμφώνησαν δημοσίως με τον ναυαγοσώστη.
Οι Κλαψίδες ήταν μια από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής Αμμοχώστου πριν την εισβολή, ωστόσο, το 2009 το όνομά της συνδέθηκε με την ανακάλυψη ομαδικού τάφου Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής οι οποίοι δολοφονήθηκαν το 1974 και τάφηκαν λίγο πριν την παραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης