Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για 4 περιφέρειες της χώρας - Επιτήρηση των ορεινών όγκων της Αττικής με drones

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για 4 περιφέρειες της χώρας - Επιτήρηση των ορεινών όγκων της Αττικής με drones
Επιτήρηση  των ορεινών όγκων και των ημιαστικών - ημιδασικών περιοχών της Αττικής με τη χρήση 25 υπερσύγχρονων drones για τον εντοπισμό πυρκαγιών, αλλά και εμπρηστών
Σχετικά Άρθρα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 4 περιφέρειες της χώρας προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη 19/6, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα για:
-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Επιπλέον, σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, με περιπολίες εναέριας επιτήρησης, αλλά και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).
Ταυτόχρονα, για τις συγκεκριμένες περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
mp.JPG
Επιτήρηση με drones

Επιτήρηση μέρα και νύχτα των ορεινών όγκων και των ημιαστικών - ημιδασικών περιοχών της Αττικής γίνεται με τη χρήση 25 υπερσύγχρονων drones για τον εντοπισμό πυρκαγιών, αλλά και εμπρηστών.
Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, «με τα νέα drones χρησιμοποιούμε ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, λέιζερ, τεχνητή νοημοσύνη και pin point της περιοχής, με στόχο την πρόληψη, αλλά και τον εντοπισμό εμπρηστών».
Σημειώνεται ότι σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης