Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορκίδης (Πρόεδρος ΕΒΕΠ): Περιμένουμε από το νέο κυβερνητικό σχήμα πολλά και… γρήγορα, η υπομονή εξαντλείται

Κορκίδης (Πρόεδρος ΕΒΕΠ): Περιμένουμε από το νέο κυβερνητικό σχήμα πολλά και… γρήγορα, η υπομονή εξαντλείται

Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Τον ανασχηματισμό, τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης και φυσικά τα προβλήματα και τις προσδοκίες των μικρομεσαίων σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Αναλυτικά, ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Ο βασικός στόχος κάθε νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η εμπέδωση ενός καλύτερου κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για τους πολίτες και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την βιωσιμότητα, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Η βελτίωση εκείνων των παραμέτρων που επηρεάζουν το οικονομικό κλίμα και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών απαιτεί γρήγορους, αλλά κυρίως προσεκτικούς χειρισμούς για να αλλάξει το μείγμα και η κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας προς το καλύτερο.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές και ουσιαστικές, όταν δεν ανακυκλώνουν παλιά υλικά, όταν διορθώνουν λάθη και όταν αποκαθιστούν αδικίες.
Ο κόσμος της αγοράς είναι δικαιολογημένα προβληματισμένος, αλλά με μεγάλη διαφορά αναγνωρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα από την επικίνδυνη ζώνη.
Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, πως μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους δεν υπάρχουν, αλλά ας μην μας διαφεύγει το γεγονός πως η προσμονή και η υπομονή κάποτε εξαντλείται.
Όσο για τον ανασχηματισμό σαφώς και είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, ο οποίος ποτέ δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα που εκείνος σίγουρα γνωρίζει καλύτερα.
Θεωρώ πως ο ήπιος ανασχηματισμός δεν εστιάζει στην αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης, είτε προς τα δεξιά, είτε προς το κέντρο, αλλά απαντά στο ερώτημα πόση ακόμη διεύρυνση αντέχει και πόσους επισκέπτες χωράει το κυβερνών κόμμα.
Πιστεύω πως ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός είναι περισσότερο ένα alarm «112» από τον Πρωθυπουργό στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ώστε να προσέξει περισσότερο τη κοινωνία και να τρέξει γρηγορότερα την οικονομία.
Το ζητούμενο δεν είναι ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν από τα υπουργεία, αλλά πως όλοι μαζί θα συνθέσουν και θα συνδυάσουν δυνάμεις για να ολοκληρώσουν το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης τα επόμενα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΒΕΠ ευχαριστώ όλους τους απερχόμενους για τη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και καλή δύναμη σε αυτούς που συνεχίζουν στο ίδιο ή άλλο υπουργείο.
Οι μικρομεσαίοι σίγουρα επιθυμούμε βελτιώσεις και περιμένουμε από το νέο κυβερνητικό σχήμα περισσότερα και γρηγορότερα!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης