Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,48% - Σπέκουλα για τα επιτόκια

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,48% - Σπέκουλα για τα επιτόκια
Οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και από την αργία της Δευτέρας σε Λονδίνο και Wall Street.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,48%, στις 18.684 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,76% στις 8.254 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.057 μον. με πτώση 0,92%.
Στον αντίποδα, στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 0,29%, στις 34.659 μονάδες
Capture_175.JPG
Οι μετοχές της χημικής βιομηχανίας κέρδισαν 0,4%, ενώ οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης υποχώρησαν 0,4%.

Σπέκουλα για τα επιτόκια

Οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι έριξαν το βάρος τους στην προοπτική αυτή τη Δευτέρα.
«Χάρη σε αυτή την αποπληθωριστική διαδικασία, ο πληθωρισμός συγκλίνει προς τον στόχο μας του 2% με σταθερό τρόπο και επομένως είναι ώριμη η στιγμή τον Ιούνιο να χαλαρώσουμε τη στάση της νομισματικής πολιτικής και να αρχίσουμε τη μείωση των επιτοκίων», δήλωσε σε ομιλία του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Olli Rehn.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Philip Lane δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times: «Εκτός από μεγάλες εκπλήξεις, σε αυτό το σημείο υπάρχουν αρκετά σε αυτό που βλέπουμε για να καταργήσουμε το ανώτατο επίπεδο περιορισμού».
Τα σχόλια ενισχύουν τις εικασίες ότι η ΕΚΤ μπορεί να κινηθεί πριν από τη Fed, η οποία έχει γίνει πιο επιφυλακτική στην εκτίμησή της για την πορεία του πληθωρισμού.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η δυναμική επέστρεψε μετά την αργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης