Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί να είναι έτοιμος και να σπάσει

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί να είναι έτοιμος και να σπάσει
"Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη", τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Ξεκάθαρο μήνυμα πως «όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει» στέλνει στη Βόρεια Μακεδονία, στην πρόεδρο της χώρας Gordana Siljanovska-Davkova και στον εντολόδοχο πρωθυπουργό και επικεφαλής του κόμματος VMRO Hristijan Mickoski, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στα ΝΕΑ, με φόντο την προκλητική στάση που έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, που επιμένει στην χρήση του όρου «Μακεδονία» αγνοώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, προειδοποιεί ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη σε περίπτωση απόκλισης από τη συμφωνημένη πορεία.
Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, «αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη», έναν δρόμο, ο οποίος «περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

Για Τουρκία

Περαιτέρω, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι «είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι «σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις». Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Erdogan».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «λύση-πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη».
«Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους Τούρκους επισκέπτες. Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Για ακρίβεια

Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο θέμα της ακρίβειας που συζητήθηκε στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες».
«Άλλα είναι ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς. Αντιτάσσοντας εθνικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης