Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «δημοσιογραφία» σε άλλα επίπεδα... Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του Schumacher για την ψεύτικη «συνέντευξη»

Η «δημοσιογραφία» σε άλλα επίπεδα... Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του Schumacher για την ψεύτικη «συνέντευξη»
Σε καμιά περίπτωση ο συνεντευξιαζόμενος δεν ήταν ο πρωταθλητής της F1 αλλά η συνέντευξη ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης
Μια μεγάλη αποζημίωση θα καταβάλει το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle στην οικογένεια του Michael Schumacher λόγω της υποτιθέμενης συνέντευξης που δημοσίευσε πριν από περίπου έναν χρόνο.
Στις 15 Απριλίου του 2023 το γερμανικό περιοδικό κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο ότι φιλοξενούσε στις σελίδες του την πρώτη συνέντευξη του Michael Schumacher μετά το ατύχημα του στις Γαλλικές Άλπεις το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Σε καμιά περίπτωση ο συνεντευξιαζόμενος δεν ήταν ο πρωταθλητής της F1 αλλά η συνέντευξη ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια ωστόσο αναφερόταν μόνο στο τέλος του άρθρου, κάτι που πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη οργή στους οπαδούς του και φυσικά στην οικογένειά του η οποία αποφίασισε να κινηθεί νομικά εναντίον του περιοδικού.
Η δικαίωση ήρθε για την οικογένεια Michael Schumacher και το περιοδικό θα κληθεί να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη δημοσίευση της «συνέντευξης» η διοίκηση του γερμανικού περιοδικού αποφάσισε να απολύσει την επικεφαλής της έκδοσης Anne Hoffmann, μετά από μια θητεία 14 ετών.
Την υποτιθέμενη συνέντευξη είχε καταδικάσει και ο εκδοτικός όμιλος Funke, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Die Aktuelle, επισημαίνοντας ότι «αυτό το άγευστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευτεί. Σε καμία περίπτωση δεν πληροί τα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς -και οι αναγνώστες μας- από έναν εκδότη όπως ο Funke».
Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικογένεια του Michael Schumacher εδώ και χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσει την κατάσταση της υγείας του θρύλου της F1 σε ιδιωτικό επίπεδο, ενώ έχει κάνει εκκλήσεις προκειμένου οι δημοσιογράφοι να σεβαστούν τα «θέλω» της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης