Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin και Lukashenko θα συζητήσουν τις ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας με πυρηνικά όπλα

Putin και Lukashenko θα συζητήσουν τις ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας με πυρηνικά όπλα
Ο Putin επισκέπτεται τη Λευκορωσία στις 23-24 Μαΐου
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Λευκορώσος ομόλογός του Alexander Lukashenko θα έχουν συνάντηση στο Μινσκ προκειμένου να συζητήσουν επί των ασκήσεων με τη χρήση πυρηνικών όπλων.
«Φυσικά, θα συζητηθεί το θέμα των επικείμενων ασκήσεων με τακτικά πυρηνικά όπλα, που είναι μια απάντηση στις σχετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών», είπε ο πρέσβης της Λευκορωσίας στη Μόσχα Dmitry Krutoy, μιλώντας στο Ria Novosti.
Ο Putin επισκέπτεται τη Λευκορωσία στις 23-24 Μαΐου.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στις συνομιλίες στο Μινσκ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συμμαχίας, την πρόοδο και τις προοπτικές της αλληλεπίδρασης ολοκλήρωσης εντός του κράτους της Ένωσης, καθώς και βασικά θέματα στη διεθνή ατζέντα.
Στις 6 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι, με οδηγίες του Προέδρου Putin, το Γενικό Επιτελείο ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πυραυλικούς σχηματισμούς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, στις οποίες θα γίνει η προετοιμασία και χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης